Кафедра Менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, готельно-ресторанної справи та туризму


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ


Завідувача кафедри
Ставська Юлія Вацлавівна,
доцент


вул. Сонячна 3, корпус №3, 3204,3201.
За кафедрою закріплені аудиторії :


Телефон:


Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2023-12-10 22:20:40 опублік. Табенська Оксана Ігорівна

    Фото Завдяки ініціативі Проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи С.М. Лутковської з 5 червня по 31 серпня 2023 року здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Туризм» Вінницького національного аграрного університету Суботіна Анастасія та Хитрик Софія та здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» Вінницького національного аграрного університету приєдналися до програми «Рибний ресторан ``Фішхус`` Graal-Müritz (земля Мекленбург Передня Померанія), яке організовує компанія «ProfiTeam» – експерт у сфері практичних стажувань та працевлаштування для студентів у Німеччині.
    Головна мета команди – створення особливих проєктів, які відповідають потребам клієнтів та поєднують можливості отримання практичного стажування та достойної оплати праці.
    Місія компанії – допомогти студентській молоді України ще під час навчання отримати перший досвід роботи, покращити свою особистісну та професійну конкурентність.
    Пропонують стажування за спеціальністю: «Помічник на виробництві» (наприклад, виготовлення та фасування рибних рулетиків, тощо) та/або «Помічник в кафе» (робота на касі, кухні, сервісі тощо).
    Здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Туризм» мають нагоду впроваджувати теоретичні аспекти вивчення дисциплін туристичного спрямування під час проведення екскурсій у містах та селах Німеччини.
  • 2023-11-30 21:34:06 опублік. Табенська Оксана Ігорівна

    Фото 30 листопада 2023 року лекційне заняття д.е.н., професора кафедри бізнесу та сфери обслуговування Польової О.Л., з навчальної дисципліни «Організація готельного господарства» для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та спеціальності 242 «Туризм» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» було проведене за участю стейкхолдера Освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа», к.е.н., доцента кафедри регіоналістики і туризму Київського національного економічного університету, Голови правління Асоціації готельних об’єднань і готелів міст України Опанащука Ю.Я. на тему: «Гостинність, як форма діяльності підприємства. Корпоративна культура у сфері гостинності».
    На заході були присутні: завідувач кафедри бізнесу та сфери обслуговування к.е.н., доцент Ставська Ю.В., доцент Головня О.М., к.е.н., доцент Прилуцький А.М., к.е.н., ст. викладач Табенська О.І., асистент Захарова Т.В., асистент Мельник С.Я.
    Під час обговорення були розглянуті сучасні запити сфери гостинності та післявоєнне відновлення в Україні та інноваційний розвиток готельно-ресторанного бізнесу в нових умовах. Викладачі та студенти акцентували увагу на досягненнях країн світу, які успішно подолали наслідки військових конфліктів.
    На лекційному занятті було визначено пріоритети розвитку сфери туризму у світі та в Україні.
  • 2023-10-29 07:38:46 опублік. Прилуцький Анатолій Михайлович

    Фото ПАЛИТИ ЧИ НІ??? ПАЛИТИ ЦИГАРКИ ЗВИЧАЙНІ ЧИ ЕЛЕКТРОННІ? В умовах суцільної толерантності та гендерної політики зробити зауваження про паління взагалі як явища-практично неможливо .Зараз - це власний вибір кожної людини. Головне не порушувати закон щодо паління в громадських місцях. І десь уже з цим усі внутрішньо погодились. Хочу підтримати тих, хто не палить!!! ПРОСТО НЕ ПОЧИНАЙТЕ ПАЛИТИ!! ЛЮДИ ЩО НЕ ПАЛЯТЬ - ІСНУЮТЬ!! Саме на таку тему 27 жовтня 2023 було проведено тематичну кураторську годину доцентом кафедри бізнесу та сфери обслуговування Прилуцьким А..М. зі студентами 21 ГРС групи. В обговоренні теми дискусії всі погодилися , щодо шкідливості звички паління. Але право вибору за кожним окремо. Швидше за все, всі залишились при своїх думках після розмови, але надіємось , що ті хто не палив - не почнуть палити ніколи! А хтось можливо все ж відмовиться від цієї шкідливої звички.
  • 2023-10-28 20:27:44 опублік. Прилуцький Анатолій Михайлович

    Фото Патріотичне виховання молоді є важливим в усі часи, а особливо саме зараз, в час війни.3 жовтня 2023 року були проведені змагання з пейнтболу на полях клубу "Спарта" м. Вінниця. Учасники, студенти факультету економіки, комп’ютерних технологій та сфери обслуговування 21 ГРС, 41 ГРС ТА 21 ТУР груп та доцент кафедри бізнесу і сфери обслуговування Прилуцький А.М., провели 2х годинні бої в умовах навіть близько не наближених до бойових. хочнаша перемога десь трохи забарилась, але ми з таким нетерпінням її чекаємо і навчаємось захищати себе!!! Задоволені перемогами і з синцями по тілу повертались ми додому та пам`ятаємо, що ми козацького роду діти !!! Слава Україні!!
  • 2023-10-17 09:17:38 опублік. Головня Олена Михайлівна

    Фото 16 жовтня 2023 року к.е.н., доцент, завідувач кафедри бізнесу та сфери обслуговування Ставська Ю.В. та д.е.н., доцент Головня О.М. відвідали презентацію каталогу гастрономічної спадщини культурного маршруту Camino Podolico. Каталог презентовано в рамках проєкту «Шлях має тривати», який отримав грантове фінансування Днів Європейської спадщини, за підтримки Ради Європи і Європейської Комісії. В рамках гранту проходять заходи з відновлення культурно-пізнавального та паломницького маршруту з Вінниці до Кам’янця-Подільського Camino Podolico, його дослідження і популяризації завдяки гастрономічній складовій.
    Camino Podolico пролягає довжиною понад 250 кілометрів багатими на спадщину населеними пунктами Поділля. Особливе місце в цьому займає гастрономія. Camino Podolico: Подільський шлях святого Якова — це культурно-пізнавальний та екологічний маршрут з Вінниці до Кам’янця-Подільського через Бар на зразок Шляхів святого Якова, які проходять через усю Європу та ведуть до міста Сантьяго де Компостела у Іспанії. Маршрут поєднує 13 точок Вінницької та Хмельницької областей. Він дозволяє спланувати пішу або веломандрівку з необхідною інфраструктурою для харчування та ночівель кожних 20–25 кілометрів. Унікальність Camino Podolico полягає в тому, що він проходить найбільш мальовничими місцями східного Поділля. Маршрут популяризує громади у Вінницькій та Хмельницькій областях як туристичну атракцію серед внутрішніх та іноземних туристів та створює необхідні умови для розвитку місцевого бізнесу.
    Тому в гастрокаталог Camino Podolico увійшло біля 25 традиційних рецептів українською та англійською мовами. Серед них – білий борщ, який готують у Маліївцях, ворошилівські рубчики з шлунку молодого теляти у Гніванській громаді, голубці на свинячому ребрі часів Королеви Бони у Барській громаді.
    Захід був організований за сприяння департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради.
    Директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені повідомив, що у зв`язку з агресією проти України ми відклали офіційний сезон Подільського шляху Святого Якова на невизначений термін. Але велика кількість мандрівників продовжують писати нам і просити про відновлення паломництва. У громадах також є велике зацікавлення в розвитку маршруту, що ми побачили під час цієї експедиції. Тож для того, щоб зберегти потенціал і дати можливість громадам розвиватися, працювати над збереженням своєї спадщини, ми продовжуємо роботу над проєктом попри усі виклики сьогодення. У червні цього року Camino Podolico прийняли до Європейської федерації Шляху святого Якова. І наступного року, коли Подільський шлях святого Якова отримає сертифікацію та увійде до європейської мережі маршрутів до Сантьяго-де-Компостела, ми сподіваємося на його відновлення зусиллями усіх долучених громад.
  • 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 . . . 85 

    головна intranet   головна internet