Кафедра Адміністративного менеджменту та альтернативних джерел енергії


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ КАФЕДРИ

КОНТАКТИ


в.о. завідувача кафедри
кандидат економічних наук, доцент
Колесник Тетяна Василівна
21018, м.Вінниця,
вул. Пирогова, 3 (корпус №5, 2 поверх)

аудиторний фонд: 529, 540, 555, 550, 521

e-mail: made_vnau@ukr.net

телефон: 0432-52-07-37

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg
E-mail: admen@vsau.org
Кафедра адміністративного менеджменту та альтернативних джерел енергії створена 1 липня 2014 року шляхом об’єднання кафедр адміністративного менеджменту та державного управління і менеджменту альтернативних джерел енергії з метою здійснення навчально-дослідницької та інноваційної діяльності у сфері державного управління та використання альтернативних видів енергії.

Високоякісну освітньо-професійну підготовку спеціалістів на кафедрі забезпечують 2 академіки НААН України, 5 професорів, 10 доцентів, 5 старших викладачів та 6 асистентів. Серед них державні і громадські діячі, визнані науковці, новатори, народні депутати України різних скликань, практики і професіонали, які діляться своїм досвідом, знаннями та навичками зі студентами.

Провідним науковцем із міжнародним ім’ям у сфері досліджень ефективності та конкурентоспроможності виробництва біопалива в умовах євроінтеграції, є завідувач кафедри – доктор економічних наук, професор, академік НААН, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки України Григорій Калетнік. Під його керівництвом в університеті функціонує наукова школа «Аграрна політика, продовольча, енергетична та екологічна безпека України», до складу якої входять учені, аспіранти та студенти. Новизна і практична доцільність наукових досліджень школи підтверджені численними апробаціями прикладних розробок. Григорій Калетнік автор понад 370 наукових праць, 22 навчальних посібників, 10 підручників, 23 монографій. Під науковим керівництвом та консультуванням Григорія Миколайовича захищено 9 докторських та 16 кандидатських дисертацій.

Діяльність кафедри адміністративного менеджменту та альтернативних джерел енергії спрямована на підготовку лідерів, фахівців-менеджерів та керівників, здатних на сучасному рівні здійснювати управління в державних органах, органах місцевого самоврядування та підприємствах.
Освітні напрями діяльності кафедри:
• управління та адміністрування державними установами, об’єднаними територіальними громадами, громадськими об’єднаннями та некомерційними організаціями, міжнародними неурядовими організаціями, міждержавними органами і структурами, науково-освітніми установами;
• впровадження нових інструментів та сервісів у сфері надання електронних послуг;
• управління та адміністрування організаціями (установами) публічного сектору.

На кафедрі створено потужну матеріально-технічну базу, постійно вдосконалюються програми підготовки здобувачів вищої освіти у співпраці із роботодавцями, студентами, випускниками. Студенти мають можливість набувати практичний досвід у сучасних лабораторіях кафедри, на інноваційному програмному забезпеченні, провідних підприємствах, у державних установах різного рівня, на власних потужних базах та у міжнародних партнерів ВНАУ. Набуттю лідерських якостей сприяє «Школа молодого лідера», започаткована президентом університету Григорієм Калетніком, де студенти мають можливість знайомитися із відомими особистостями, науковцями, політиками, громадськими діячами, переймати цікавий досвід, виступати з доповідями, робити власні висновки.

На кафедрі виконується три госпдоговірних тематики «Розробка економічної моделі виробництва біогазу з різних видів сировини та різних потужностей біогазових станцій та установок» (№ держреєстрації: 0120U100992, 0120U100991, 0120U100994). Термін виконання 2019-2021 рр.
Завідувач кафедри, д.е.н., проф., академік НААН Калетнік Г.М. є керівником державної тематики «Розробка концепції забезпечення енергетичної безпеки та енергоефективності як пріоритетних напрямів сталого розвитку сільських територій» (№ держреєстрації 0121U109443). Термін виконання: 2021-2022 рр.

К.е.н., доцент Пришляк Наталя Вікторівна є керівником державної тематики (наукової роботи молодих вчених) «Розробка новітньої концепції використання відходів сільського господарства для забезпечення енергетичної автономії аграрних підприємств» (№ держреєстрації 0119U100786). Термін виконання 2019-2021.

головна intranet   головна internet