Кафедра Ветеринарної гігієни, санітарії і експертизи


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ
Заступник завідувача кафедри: доцент Фаріонік Тарас Володимирович
кабінет № 30 ТПФК ВНАУ
e-mail: zoohygiene@vsau.vin.ua
телефон: +38(067)997-52-42
_________________________
Викладацькі: кабінет № 27, 30.
телефон фахівця - +38(097)924-56-97
kafedraplv@gmail.com
_________________________
Професор:
д.вет.н. Желавський М.М.

Доценти:

* к.вет.н. Колечко А.В.
* к.с-г.н, Пікула О. А.
* к.вет.н. Фаріонік Т.В.
* к.с-г.н, Шпаковська Г.І.

Асистенти:
* Мельник А.В.
* Ферзалієва А.М.

Аудиторний фонд кафедри: 5, 6, 11б.

Фахівець ІІ категорії: Гусак Б.С.

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2018-12-27 11:19:52 опублік. Варпіховський Руслан Леонідович

    Фото
    Науковим доробком кафедри розведення с.-г. тварин і зоогігієни 2018 року став навчальний посібник "Санітарно-гігієнічні вимоги до утримання кролів", який написав у співавторстві із колегами із НУБіП України професор О.С. Яремчук.
    Посібник надрукований в м. Вінниця видавництвом "ВНАУ" 2018 року.
    Автори : М. О. Захаренко ; О. С. Яремчук ; В. М. Поляковський ; В. М. Михальська ; Л. В. Шевченко ; В. В. Соломон.
    Навчальний посібник рекомендовано для спеціальностей:204 "ТВіППТ", 212 "ВГСіЕ".
  • 2018-12-13 13:29:54 опублік. Варпіховський Руслан Леонідович

    Фото Робота Державної екзаменаційної комісії по захисту магістерських робіт на технологічному факультеті
    На факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва з 10 до 12 грудня 2018 року працювала Державна екзаменаційна комісія із захисту магістерських робіт заочної форми навчання, яка атестувала випускників із спеціальності – 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» у склад комісії включено: голову Вовка Стаха Осиповича, доктор біологічних наук, завідувач лабораторії дрібного тваринництва Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України, професор.
    Заступником голови ДЕК призначено декана факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва Скоромну Оксану Іванівну, канд. с.-г. наук, доцент, до складу членів комісії включено провідних фахівців випускних кафедр: Кучерявого Віталія Петровича, докт. с.-г. наук, професор , Чудака Романа Андрійовича, докт. с.-г. наук, професор, Шевчук Тетяну Володимирівну, докт. с.-г. наук, доцент.
    Відповідальним секретарем комісії призначено Бондар Мар’яну Михайлівну – асистента кафедри харчових технологій та мікробіології.
    Результати захисту випускних робіт ОС «Магістр» підготовлені на високому рівні у відповідності до вимог методичних вказівок до виконання і оформлення випускних магістерських робіт, 2017 року.
    Усі випускні роботи подавалися до захисту завчасно, пройшли перевірку на плагіат і попередній захист на випускних кафедрах технологічного факультету.
  • 2018-11-30 20:52:29 опублік. Варпіховський Руслан Леонідович

    Фото Сьогодення й геніальність – через призму слова…
    Є речі в нашому житті, які створюють відчуття впевненості і привілейованості. Це вміння презентувати себе, навики ефективної комунікації. Перефразовуючи відому тезу: «Хто володіє інформацією, той володіє світом», можна впевнено сказати, що Світом володіє той, хто володіє Словом.
    Чергова зустріч, яку організовано деканом Оксаною Скоромною та проведено Іриною Дзюбою на факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва під клубною етикеткою «Оксфордські дебати» зібрав чимало студентів, зацікавлених у вдосконаленні свого риторичного світосприйняття. Спілкування та дискусія важаються найкращими інструментами в пошуку істини з приводу актуальних питань сьогодення та буття.
    Досить цікавими для обговорення виявилися теми: «Сурогатне материнство», «Ще раз про тютюнопаління», «Тенета моди» саме такі теми потрапили в поле зору студентської аудиторії технологічного факультету 3-го, 4-го та 5-го курсів.
    Ази науки ведення дебатів широко поширенні серед політиків, тележурналістики тощо. Формування першого враження про особистість у тренінгу «Промовець на кріслі», жестикуляція і невербальний стиль спілкування з аудиторією у тренінгу «Розмова через скло», розвиток навиків імпровізації та експромту, критичного мислення у тренінгу «Груповий тиск».
    Ведуча заходу соціальний педагог Ірина Геннадіївна зауважила, що досвід дебатних клубів не є інноваційним у навчальному процесі: «В Києво-Могилянській академії – були дуже поширені так звані Конгрегації – дебати на богословські та філософські теми. В перших університетах світу не було пар в сучасному розумінні, - на міських площах біля Болонського університету, в будинках професорів Константинополя, Саламанки влаштовувались диспути, як одна з самих дієвих методик набуття знань».
    Студенти приймали активну участь в даному заході, було цікаво, як висновок: «Імпровізуй, переконуй – прямуй до успіху»!
  • 2018-11-16 09:48:51 опублік. Варпіховський Руслан Леонідович

    Фото Святково відзначили Міжнародний день студента на факультеті ТВіППТ
    15 листопада 2018 року деканат факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва презентував студентам кожної групи солодкий подарунок і безліч подяк.
    Трішки історії із Вікіпедії. На своїх зборах 1941 року в Лондоні Міжнародна Рада Студентів прийняла заяву, у якій день 17 листопада в пам`ять про події в Чехії було оголошено Міжнародним днем студентів. Відтоді міжнародне студентство просуває ідею визнання 17 листопада міжнародним днем студентів на рівні ООН.
    В наші дні День Студента позиціонується не як траурний день пам`яті, а як свято молодості, жаги до життя та великих звершень. Адже саме студентство в усі часи в усіх країнах було активною, подекуди радикальною, рушійною силою, яка могла змінювати державний лад та чинити революцію. Нині найпопулярніша форма розваг в цей день - музика та танці.
    Деканат технологічного факультету привітав всіх студентів із Міжнародним днем студента, презентувавши торти "Золотий ключик" кожній групі та відзначивши подяками і грамотами відмінників навчання, найактивніших у спорті, винахідників у науковій діяльності, талановитих і творчих у сфері художньої самодіяльності й культури та активних у громадській діяльності факультету ТВіППТ Вінницького національного аграрного університету.
    З вітальними словами до студентів зверталися декан факультету Оксана Іванівна Скоромна, заступник декана Галина Михайлівна Огороднічук, помічник декана з виховної роботи Юлія Миколаївна Побережець, які вітали студентів із найкращими словами радості та гордості.
    До всіх цих привітань приєднується весь професорсько-викладацький колектив факультету, який бажає Вам наші студенти творчості, наснаги та успіхів, будьте кращими із кращих...
  • 2018-11-15 17:25:22 опублік. Варпіховський Руслан Леонідович

    Фото Конкурс «Містер та Міс ввічливість факультету ТВ і ППТ»
    Маючи на меті формування соціальних активів, комунікативних компетенцій студентства, 2-ий рік поспіль на факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва проходив конкурс «Містер та Міс ввічливість технологічного факультету». Адже саме конкурс є тією мобільною та інтерактивною формою, яка відповідає на актуальні запити студентства та дозволяє навчати, мотивуючи.
    Конкурс за підтримки декана технологічного факультету Оксани Скоромної підготовила та провела соціальний педагог відділу виховної роботи Ірина Дзюба.
    Формат конкурсу включав розминку з питаннями про походження відомих правил етикету «на кожний день», тренінги з комунікативної компетенції та вміння вести світську бесіду. В основній частині звучали питання щодо ділового, світського, ресторанного етикету.
    Блок питань «Справжня леді» допоміг встановити бездоганність жіночої поведінки, а розділ «Козацький етикет» занурив присутніх у реалії козацької доби.
    Ситуаційні питання та сценки допомогли розібратись у тонкощах студентського етикету, об’єднавши творчі зусилля журі, до складу якого увійшли декан Оксана Скоромна, доценти Оксана Вознюк і Валентина Добронецька та студентської громади визначили переможців. Ними стали студенти 1-го курсу Богдан Войтовський і Катерина Бігун – 12-Т групи.
    Як завжди ввічливі, розумні та приємні молоді люди…
  • 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 . . . 94 

    головна intranet   головна internet