Кафедра Менеджменту альтернативних джерел енергії



    Калетнік Григорій Миколайович

КОНТАКТИ
Калетнік Григорій Миколайович, проф.,академік НААН України, д.е.н.
кафедра ауд.2211
тел. 43-72-30 (338)

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg
E-mail: altern@vsau.org
Фото
  • Біографічні дані: Григорій Калетнік народився 1949 р. в селі Клембівка Ямпільського району. У 1971 році закінчив Українську ордена Трудового Червоного прапора сільськогосподарську академію за спеціальністю «Механізація сільського господарства», кваліфікація «Інженер-механік сільського господарства». У 1998 році здобув другу вищу освіту – Український державний університет харчових технологій, спеціальність «Менеджмент у виробничій сфері», кваліфікація «Інженер-економіст».
    Академік НААН України, доктор економічних наук, професор, голова Всеукраїнської асоціації виробників біоенергетичної сировини, устаткування, біопалива та наукового забезпечення розвитку біоенергетичного виробництва «Укрбіоенерго», народний депутат України IV–VII скликань, Голова комітету Верховної ради з питань аграрної політики та земельних відносин, кавалер ордена «За заслуги» III та II ступенів, відмінник народної освіти, заслужений економіст України.
    З липня 2009 року Григорій Калетнік – в.о. ректора Вінницького державного аграрного університету, а з березня 2010 року – ректор Вінницького національного аграрного університету.
    За роботу «Система використання біоресурсів у новітніх біотехнологіях отримання альтернативних палив» у 2011 році номінований лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки. Автор понад 85 законопроектів, з яких 50 підтримані на пленарних засіданнях українського парламенту і набули чинності законів із питань розвитку аграрного сектору економіки, земельних відносин, енергетичної, екологічної та продовольчої безпеки держави, освіти.
    На конференції трудового колективу 26 березня 2013 року шляхом таємного голосування Калетніка Григорія Миколайовича було обрано Президентом університету. Цього ж року на сесії загальних зборів Національної академії аграрних наук України Григорій Калетнік обраний дійсним членом (академіком) НААНУ.
    Враховуючи вагомий внесок у розбудову університету, високий авторитет у грудні 2019 року конференція трудового колективу беззаперечно підтримала та обрала Григорія Калетніка президентом університету на наступний семирічний термін.
  • Науковий напрямок: Є керівником наукової школи «Аграрна політика та продовольча, енергетична, екологічна безпека України». Учені, аспіранти та студенти, які входять до її складу, працюють над проблемами альтернативних джерел енергії та розвитком аграрного сектора економіки. Новизна і практична доцільність наукових досліджень школи академіка Г. Калетніка підтверджені численними апробаціями прикладних розробок.
    За ініціативи президента університету у серпні 2013 року Урядом України було засновано Всеукраїнський науково-навчальний виробничий консорціум, що активно розвивається та має серйозне визнання на міжнародному рівні (постанова КМУ № 546 від 11.07.2013 року).
    Створено спеціалізовану раду із захисту дисертацій в галузі економіки на здобуття наукових ступенів кандидата та доктора економічних наук, відкрито більше двадцяти нових спеціальностей, зокрема «міжнародна економіка», а також кафедру військової підготовки, яких немає в жодному навчальному закладі Вінниці.
  • Портфоліо: Автор понад 360 наукових і навчально-методичних праць, серед яких 8 підручників, 22 навчальних посібники з грифом МОН, 23 монографії та понад 170 наукових статей у фахових виданнях. Автор 62 патентів на винаходи та корисні моделі.
    Підготував 9 докторів наук, 16 кандидатів наук. Читає лекційні курси: «Аграрна політика та земельні відносини», «Біопалива: ефективність виробництва і споживання в АПК України», «Аграрна політика, економіка та міжнародні зв’язки».
    Є головою Вченої ради Вінницького національного аграрного університету.
    У 1987 році нагороджений значком Міністерства освіти УРСР «Відмінник народної освіти». У 2004 році Указом Президента України №548/2004 від 17.05.2004р. присвоєно почесне звання «Заслужений економіст України». У 2009 році Указом Президента України № 864/2009 від 23.10.2009р. нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.
  • Наукових публікацій: 116
  • Розроблені НМКД
  • Хобі: вивчення іноземних мов
  • Персональний сайт у "Спільноті ВНАУ"
  • Контакти: 56-03-13 - приймальна ректора JID, email - kaletnik@vsau.vin.ua
  • Відвідувань персонального кабінету: не зафіксовано

головна intranet   головна internet