Факультет менеджменту та права


  ГОЛОВНА  |   КАФЕДРИ  |   СКЛАД  |   ДОКУМЕНТИ  |   ПРО ФАКУЛЬТЕТ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ


декан факультету
к.е.н доцент Пронько Людмила Миколаївна

Наша адреса:
21018, м.Вінниця, вул.Пирогова,3.
Навчальний корпус №5.

Телефони:
декан факультету менеджменту та права (0432)65-56-65
деканат денної форми навч. (0432)65-63-69
деканат заочної форми навч. (0432)65-63-52
комутатор (0432) 43-85-20, (0432) 43-72-30

Електронна адреса:
purogova3@yandex.ya

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2024-05-10 11:36:53 опублік. Березюк Сергій Володимирович

    Фото На сьогоднішній день, навчальний процес для здобувачів вищої освіти для їх майбутнього фахового спрямування на виробництві є надзвичайно важливим, оскільки він не тільки підсилює їхні теоретичні знання, але і якісно готує до ефективної та успішної професійної діяльності. Саме, тому 9.08.2024 року студенти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування за активного сприяння керівництва Вінницького національного аграрного університету, президента Григорія КАЛЕТНІКА, декана факультету менеджменту та права Людмили ПРОНЬКО, гарантів освітніх програми к.держ.упр., доцента Василя БАЛДИНЮКА, заступника декана з навчальної роботи факультету менеджменту та права, завідувача кафедри АМАДЕ Тетяни КОЛЕСНИК та доцента кафедри адміністративного менеджменту та альтернативних джерел енергії Сергія БЕРЕЗЮКА були запрошені та мали можливість поєднати теорію і практику в Іллінецькій міській територіальній громаді, де вони ознайомилися із її соціально-економічним потенціалом та стратегією розвитку. Міський голова Володимир ЯЩУК та його перший заступник Олег ДМИТРИК, який водночас є стейкхолдером факультету менеджменту та права, для наших студентів зробили короткий ракурс щодо становлення та розвитку громади в теперішній час, розповіли про досягнення громади та виклики , які стоять перед ними у воєнний період.
    Студенти мали можливість ознайомитися із особливостями функціонування Центру надання адміністративних послуг Іллінецької міської ради. Начальник відділу Євген ШМИГОРА ознайомив студентів із особливостями функціонування даного центу, механізмом надання послуг через «мобільну валізу», навів перелік адмінпослуг які надає цент та ін.
    Цікаві враження отримали студенти від екскурсії до Іллінецького сміттєсортувального комплексу КП «Добробут», яку для них здійснив директор Денис ГЕТЬМАН. Варто відмітити, що в громаді запроваджено роздільний збір сміття та розташовано спеціальні контейнери для пластикових пляшок. Загалом, робота Іллінецького сміттєсортувального комплексу КП «Добробут» спрямована на вдосконалення системи утилізації твердих побутових відходів через проміжний етап збирання та сортування використаного пластику, паперу, скла та інших ТПВ.
    Використання сучасних технологій та методів прийняття управлінських рішень є запорукою успіху на рику. ТОВ «Люстдорф» - сучасна динамічна компанія, один з найбільших виробників молочної продукції в Україні, яка у своїй діяльності використовує лише останні досягнення науки і техніки. Підприємство є один із лідерів молочного ринку в Україні та основним бюджетоутворюючим підприємством в громаді. Нині тут працює понад 830 осіб. За добу підприємство переробляє в середньому 430 тонн молока. Відвідавши підприємство, студенти змогли ознайомитися із кадровою політикою підприємства з якою їх ознайомив директор із виробництва Андрій СУПРУНОВ. Із особливостями функціонування сучасної станції очищення стічних вод, аналогів якій нема серед виробників в молочній галузі України, розповів начальник станції Олександр ЮРЧАК. Також цікавим для студентів було ознайомлення із логістичним центром заводу, з особливостями прийняття управлінських рішень та управління товаропотоками.
    Під час проведення зустрічі студенти отримали багато корисної інформації яка допоможе майбутнім фахівцям у галузі публічного управління та адміністрування стати конкурентоспроможними на ринку праці та приймати правильні рішення у такий складний для нашої країни час!
    Ми дякуємо керівництву Іллінецькоі міської територіальної громади за активну участь в освітньому процесі Вінницького національного аграрного університету щодо його покращення, а також вдячні керівництву університету за всебічне сприяння розвитку факультету менеджменту та права і надану можливість отримували знання та практичні навички від самих перспективних та самих сучасних керівників громад!
  • 2024-05-09 20:45:38 опублік. Березюк Сергій Володимирович

    Фото Департамент агропромислового розвитку Вінницької обласної військової адміністрації зосереджений на різноманітних аспектах розвитку аграрного сектору регіону, саме він займається підтримкою малих аграрних підприємств, садівництва, тепличного господарства та розробкою грантових програм. Однією з ключових ініціатив Департаменту є підтримка розвитку особистих селянських та фермерських господарств через пільгове кредитування, яке спрямоване на стимулювання кооперативного руху та дорадництва в аграрній сфері, де саме цей Департамент є невід’ємною складовою при формуванні ефективної політики територіальних громад як у мирний час, так і в умовах військового стану. Із зазначеними вище аспектами та іншими особливостями діяльності Департаменту були ознайомлені здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня Вінницького національного аграрного університету спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування під час зустріч з директором Департаменту Олегом СІДОРОВИМ і його заступниками – начальником управління агропромислового виробництва Валентиною КИРИЛЮК та начальником управління прогнозування, бухгалтерського обліку, фінансового та організаційного забезпечення Віталієм ПАВЛИШЕНИМ, яка відбулася 8.05.2024 року. Під час зустрічі керівництво департаменту розповіло про виклики з якими стикається сьогодні аграрний сектор нашої держави та як це впливає на розвиток територіальних громад та держави вцілому.
    Особливий акцент було зроблено на тому, яку роль відведено молодим фахівцям спеціальності Публічне управління та адміністрування у розбудові економіки нашої держави. Валентина КИРИЛЮК вказала на важливість співпраці департаменту із Вінницьким національним аграрним університетом, оскільки лише при тісній взаємодії науковців і практиків наша держава буде отримувати кваліфікованих фахівців спроможних приймати важливі рішення в будь-яких ситуаціях. Варто відмітити, що завдяки тісній співпраці ВНАУ в особі гаранта ОП Публічне управління та адміністрування, кандидата наук з державного управління, доцента кафедри адміністративного менеджменту та альтернативних джерел енергії Василя БАЛДИНЮКА освітній процес в університеті набув якісно нового рівня, оскільки навчальні плани корелюють із потребами роботодавців, а здобувачі вищої освіти ВНАУ отримують необхідні теоретичні знання та практичні навички, що робить їх конкурентоспроможними на ринку праці.
    Дякуємо керівництву Департаменту за надану можливість здобувачам вищої освіти Вінницького національного аграрного університету отримувати сучасну та важливу інформацію і знання безпосередньо від керівників – практиків, які є експертами в даній галузі.
  • 2024-05-09 09:00:19 опублік. Березюк Сергій Володимирович

    Фото Soft skills, або м`які навички, відіграють ключову роль у навчальному процесі, оскільки вони допомагають здобувачам вищої освіти ефективно спілкуватися, працювати в команді та адаптуватися до змін у навчальному та професійному середовищах. Ці навички включають комунікацію, критичне мислення, розв`язання проблем, управління часом і креативність. Вони допомагають студентам краще взаємодіяти з викладачами та однолітками, ефективніше освоювати матеріал та бути більш адаптованими до вимог сучасного ринку праці. Тому, навчальні заклади, в тому числі і Вінницький національний аграрний університет, все частіше інтегрують тренінги м`яких навичок у свої навчальні програми та безпосередньо у навчальний процес, визнаючи їх важливість для успішної кар`єри.
    08.05.24. за сприяння декана факультету менеджменту та права Людмили Пронько та доцента кафедри адміністративного менеджменту та альтернативних джерел енергії Сергія Березюка на лекційному занятті із навчальної дисципліни «Управління персоналом» здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 073 Менеджмент та 281 Публічне управління та адміністрування мали можливість відчути себе лідерами та управлінцями особисто вівши навчальне заняття та власноруч управляючи навчальним процесом завдяки професійному використанні саме м’яких навичок, або Soft skills.
    Студенти 3 курсу Пташинська Вікторія, Салій Ганна, Комар Аліна, Марківська Олександра та Коліжук Богдан висвітили цікаві теми та активно їх обговорили. Зокрема вони звернули свою увагу на проблематику лідерства, формуванні професійно-ділових якостей менеджера, мистецтві сказати «НІ», цифровізації управлінських процесів та ін. Під час цього цікавого експерименту студенти проявили себе як сформовані особистості, відкрили нові вміння, перебороли свій острах під публічних виступів, навчились і набули нових навичок Soft-Skills. Зокрема це: лідерська позиція, вміння будувати стосунки з своїм оточенням, домовлятися та відстоювати свої погляди, мислити нешаблонно, адекватно реагувати в стресових ситуаціях, швидко приймати виважені рішення, здатність до планування, тайм-менеджменту, знаходити нестандартні підходи до розвʼязання завдань, відсутність стереотипів, критичне мислення, спроможність швидко обробляти та засвоювати інформацію, навчати інших тощо.
    Саме такий цікавий досвід стане для студентів важливим і мотивуючим «повштохом» до розвитку та власного успіху, адже завжди потрібно йти до мети, вміти проявляти себе та не зупинятися перед невідомим.
  • 2024-05-08 21:28:55 опублік. Макаров Зоріслав Юрійович

    Фото 7 травня 2024 року була проведена кураторська година з групою 11-МН (куратор - Макаров З.Ю., старший викладач кафедри історії України та філософії), на якій обговорювалась питання готовності до екзаменаційної сесії, проходження навчального практики і проживання в гуртожитку, участі в найближчих університетських заходах.
  • 2024-05-08 17:53:14 опублік. Березюк Сергій Володимирович

    Фото 7.05.2024 року здобувачі другого ( магістерського ) рівня вищої освіти, спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування в рамках вивчення дисципліни "Державна політика та врядування" на чолі з гарантом освітньої програми другого (магістерського) рівня вищої освіти Василем БАЛДИНЮКОМ кандидатом наук з державного управління, доцентом кафедри адміністративного менеджменту та альтернативних джерел енергії були запрошені до Департаменту фінансів Вінницької ОВДА на зустріч з керівником Департаменту Миколою КОПАЧЕВСЬКИМ. Під час зустрічі були обговорені питання які є найбільш важливими в умовах воєнного стану, а саме: складання розрахунків до проєкту обласного бюджету та прогнозу на наступні за плановим бюджетні періоди та процес його подання на розгляд ОВДА, обговорилось питання здійснення загальної організації та управління щодо виконанням обласного бюджету, були обговорені питання щодо координації діяльності учасників бюджетного процесу з питань виконання бюджету, щодо забезпечення ефективного та цільового використання бюджетних коштів у військовий час. Майбутніх фахівців у галузі Публічного управління та адміністрування зацікавили питання щодо здійснення експертизи бюджетів органів місцевого самоврядування та як саме Департамент фінансів надає методичний супровід з питань здійснення повноважень щодо органів виконавчої влади. Під час зустрічі був організований круглий стіл та екскурсія матеріально-технічною базою Департаменту. Такі зустрічі є важливими для майбутніх фахівців,тому, що випускникам спеціальності 281 Публічного управління та адміністрування в теперішній час потрібно вирішувати стратегічні завдання державних органів, підприємств, установ, організацій із урахуванням комплексу зовнішніх та внутрішніх факторів впливу і тенденцій розвитку в конкурентному середовищі, а також в певних галузях суспільного виробництва та держави в цілому. Дякуємо керівництву Департаменту фінансів ОВДА за співпрацю та надану можливість студентам отримати практичні навички під час навчання, які роблять їх конкурентноспроможними на ринку праці!
  • 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 . . . 188 

    головна intranet   головна internet