Кафедра Фінансів, банківської справи та страхування


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ
Завідувач кафедри д.е.н., професор Вдовенко Лариса Олександрівна
☎ тел.кафедри: 43-72-30 (комутатор)

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2024-05-12 14:27:41 опублік. Вдовенко Лариса Олександрівна

    Фото 09 травня 2024 р. факультетом обліку, фінансів та аудиту ННІ економіки проведено І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальностей і спеціалізацій: «Фінансова безпека», «Фінансова екосистема», «Фінанси і кредит», «Банківська справа», «Страхування», «Управління фінансово-економічною безпекою», в якому під керівництвом викладачів кафедри фінансів, банківської справи та страхування представили свої наукові роботи здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування».
    На розгляд конкурсної комісії були представлені наукові роботи:
    - за секцією «Фінансова безпека»: «Фінансова безпека суб’єктів господарювання в умовах воєнного стану» автор: Ангеліна Довгалюк, студентка групи 11-ФБС (керівник – к.е.н., доц. Коваль Л. В.):
    - за секцією «Фінансова екосистема»: «Ринок криптовалют: стан, виклики та перспективи розвитку», автор Вікторія Князька, студентка групи 42-ФБС (керівник – к.е.н., доц. Мулик Т. О.); «Сучасні FINTECH напрями в банківському секторі» автор: Даша Дешева, студентка групи 31-ФБС, (керівник – к.е.н., доц. Мулик Т. О.);
    - за секцією «Фінанси і кредит»: «Фінансовий стан підприємства в умовах сучасних викликів та загроз» автор: Вікторія Петрусевич, студентка групи 11-ФБС маг (керівник – д.е.н., проф. Вдовенко Л. О.; «Фінансові аспекти розвитку аграрного сектора економіки в умовах воєнного стану», автор: Ірина Білик, студентка групи 11-ФБС (керівник – д.ф.е., ст. викл. Тітов Д. В.);
    - за секцією «Банківська справа»: «Грошово-кредитна політика України в період дії правового режиму воєнного стану», автор: Софія Габрук, студентка групи 31-ФБС (керівник – к.е.н., доц. Руда О. Л.); «Онлайн-банкінг: тенденції та перспективи розвитку» автор: Катерина Репетій, студентка групи 31-ФБС (керівник – к.е.н., доц. Руда О. Л.);
    - за секцією «Страхування»: «Особливості майнового страхування під час воєнного стану», автор Олена Раїн, студентка групи 31-ФБС (керівник – к.е.н., доц. Марценюк О. В.); «Вплив воєнного стану на тенденції функціонування страхового ринку», автор Катерина Грабівська, студентка групи 21-ФБС (керівник – к.е.н., доц. Марценюк О. В.).
    Більшість із учасників конкурсу є членами наукового гуртка «Клуб фінансиста, банкіра та страховика» кафедри фінансів, банківської справи та страхування. Наукові роботи є пошуковими за характером, спрямовані на вирішення актуальних проблем та висвітлення перспектив подальшого розвитку ринку банківських послуг, ринку цінних паперів, страхового ринку, розвитку криптовалюти в Україні, вдосконалення діяльності бізнесу в умовах сучасних економічних викликів.
    Результатами досліджень здобувачів апробовані на наукових конференціях, в журналах наукових праць ВНАУ, а рекомендовані пропозиції впроваджені у практичну діяльність суб’єктів господарювання, що підтверджується відповідними довідками.
    Голова конкурсної комісії – д. е. н., професор, проректор з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності Інна Гончарук та директор ННІ економіки та управління, д. е. н., професор Наталя Здирко подякували учасникам та керівникам за якісну підготовку наукових робіт, побажали конкурсантам розвитку наукових здібностей, подальших успіхів і нових досягнень.
    Конкурсною комісією визначено нагородити:
    - дипломами I-го ступеня: здобувачів першого (бакалаврського) рівня Вікторію Князьку, Катерину Репетій, Олену Раїн та здобувача другого (магістерського) рівня Вікторію Петрусевич;
    - дипломами IІ-го ступеня здобувачів першого (бакалаврського) рівня Катерину Грабівську, Софію Габрук, Ірину Білик, Дашу Дешеву та Ангеліну Довгалюк.
    Вітаємо наших конкурсантів та бажаємо подальших наукових звершень!
  • 2024-05-09 08:28:37 опублік. Алескерова Юлія Володимирівна

    Фото Продовжуючи плідну співпрацю кафедри фінансів, банківської справи та страхування в межах ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування» із практиками та стейкхолдерами, 07.05.2024 р. на чергове засідання наукового гуртка «Клуб фінансиста, банкіра та страховика» був запрошений директор ТОВ «БІЗНЕС АГРО ІМПЕРІЯ» Іван ТОМАШУК, який виступив перед гуртківцями із доповіддю на тему "ФОП та ТОВ як панівні форми організації аграрного бізнесу в Україні під час війни: ризики та перспективи».
    Здобувачі отримали масив цікавої і пізнавальної інформації від доповідача щодо особливостей оподаткування та страхування підприємств. Дізналися про переваги, ризики та майбутнє ФОП та ТОВ в Україні в період воєнного стану та перспективи післявоєнного відновлення.
    Були заслухані кращі доповіді учасників гуртка «Клуб фінансиста, банкіра та страховика» на актуальні теми розвитку фінансових відносин в умовах воєнного стану. За результатами виступів учасників гуртка більшості надана рекомендація щодо опублікування результатів дослідження, зокрема у фахових виданнях.
  • 2024-04-26 20:34:50 опублік. Руда Оксана Леонтіївна

    Фото 26.04.2024 року куратором групи 31-ФБС Оленою Марценюк було проведено кураторську годину з метою обговорення підготовки до заліково-екзаменаційної сесії. Було проведено бесіду зі студентами, які набрали недостатню кількість балів за результатами 1 атестації та студентами, які мають значну кількість пропусків. Наголошено на необхідності активізації студентів з відпрацювання пропусків та покращення якості навчання.
  • 2024-04-26 11:59:01 опублік. Тітов Денис Васильович

    Фото 25.04.2024 було проведено відкрите лекційне заняття доктора філософії з економіки, старшого викладача кафедри фінансів, банківської справи та страхування факультету обліку, фінансів та аудиту ВНАУ Тітова Д.В. з дисципліни "Ринок цінних паперів" на тему «Біржові індекси та їх аналіз» для студентів 4 курсу спеціальності "Фінанси, банківськ справа та страхування". На відкритому лекційному занятті були присутні преедстаники керівнитва інституту, відділлу моніторингу та науково-педагогічні працівники університету які зазначили, що заняття було проведене на високому професійному рівні. Лекція характеризувалася чіткою структурою, логічністю, доступністю та аргументованістю викладу матеріалу. Бездоганно оформлена презентація ілюструвала центральні моменти лекції.
    Дякуємо керівництву університету за створену сучасну та комфортну матеріально-технічну базу, яка сприяє отримувати якісні знання студентам та проводити на належному рівні заняття представниками професорсько-викладацького складу.
  • 2024-04-18 22:16:09 опублік. Вдовенко Лариса Олександрівна

    Фото Завідувачка кафедрою фінансів, банківської справи та страхування, доктор економічних наук, професор Лариса Вдовенко (гарант ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування» для другого (магістерського) рівня вищої освіти) впродовж 08-17 квітня 2024 року була учасником Міжнародного підвищення кваліфікації (вебінару) на тему: «Академічна доброчесність при підготовці магістрів та здобувачів доктора філософії (phd) в країнах Європейського Союзу та Україні» (м. Люблін, Польща). Наразі завершила курс і отримала відповідний сертифікат (EC№ 19400 від 17.04.2024 р.).
    Навчальне навантаження міжнародного підвищення кваліфікації становило 1,5 кредити ЄКТС (45 години): з них лекційних – 12 год., практичних - 20 год., самостійна робота - 13 годин.
    Курс Міжнародного підвищення кваліфікації передбачав вивчення таких тем:
    Тема 1. Впровадження академічної доброчесності у закладах вищої освіти.
    Тема 2. Сучасні світові стандарти академічного письма: від теорії до практики (з урахуванням вимог провідних світових видавництв та університетів).
    Тема 3. Академічна доброчесність: плагіат (міжнародний досвід).
    Тема 4. Ефективні політики академічної доброчесності при підготовці магістрів та здобувачів доктора філософії в Україні.
    Тема 5. Академічна доброчесність та онлайн-оцінювання (міжнародний досвід).
    Тема 6. Академічна доброчесність та навички якісного академічного письма як важливі компетентності здобувачів вищої освіти.
    Отримана інформація вебінару з підвищення кваліфікації буде корисною для здобувачів (магістрів) та науково-педагогічних працівників кафедри при вивченні міжнародного досвіду впровадження академічної доброчесності в закладах вищої освіти.
  • 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 . . . 31 

    головна intranet   головна internet