Кафедра Фінансів, банківської справи та страхування


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ
Завідувач кафедри д.е.н., професор Вдовенко Лариса Олександрівна
☎ тел.кафедри: 43-72-30 (комутатор)

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2024-06-18 15:49:05 опублік. Руда Оксана Леонтіївна

    Фото Студентка ВНАУ здобула перемогу у ХІ Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Кредитно-банківська система: історія, сучасність та перспективи розвитку»
    6 червня відбувся II етап ХІ Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Кредитно-банківська система: історія, сучасність та перспективи розвитку», який проходив на базі Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана у онлайн форматі.
    На конкурс було подано понад 30 робіт із закладів вищої освіти України, згідно рішення оргкомітету конкурсу до II туру було відібрано 15 студентських наукових робіт.
    До складу оргкомітету входили провідні науковці з 6 країн: Україна, Словаччина, Польща, Латвія, Грузія та Казахстан.
    За результатами ІІ туру конкурсу перемогу здобула студентка 1 курсу магістратури факультету обліку, фінансів та аудиту Віта БУЯЛЬСЬКА та нагороджена дипломом ІII ступеня за наукову роботу на тему: «Сучасний банкінг: тенденції та перспективи розвитку» (науковий керівник – к.е.н., доцент, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування факультету обліку, фінансів та аудиту Олена МАРЦЕНЮК).
    Щиро пишаємось, що у стінах Вінницького національного аграрного університету навчається найкраща, креативна, талановита молодь!
    Вітаємо учасників конкурсу та бажаємо подальших перемог!
  • 2024-06-06 09:33:08 опублік. Вдовенко Лариса Олександрівна

    Фото З 3 червня по 5 червня 2024 р. на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування відбувся захист кваліфікаційних робіт бакалаврів спеціальності 072 "Фінанси. банківська справа та страхування" перед Державною екзаменаційною комісією на чолі з головою комісії, стейкхолдером кафедри д.е.н., доцентом Сьомченковим О.А.
    Здобувачі першого (бакалаврського) рівня представляли свої роботи на актуальні в умовах сьогодення теми, повязані із викликами економічного середовища та наслідками воєнного стану в Україні.
    Всіх здобувачів вітаємо із закінченням рівня вищої освіти - бакалавра і побажаємо подальших успіхів в здачі зовнішнього тестування задля можливостей вступу на другий (магістерський) рівень вищої освіти.
  • 2024-06-06 09:20:37 опублік. Алескерова Юлія Володимирівна

    Фото Підходить до завершення навчальна практики «Гроші та кредит» у здобувачів 2 курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». Начальна практика проходить англійською мовою. Термін навчальної практики із 03.06 по 07.06.24. Науковий керівник практики професор Алескерова Ю..В.
    Навчальна практика упорядковується з урахуванням документів відповідно до освітньо-кваліфікаційної характеристики фахівця.
    Програма навчальної практики є основним навчально-методичним
    документом для здобувачів та керівника практики. Вона планує і регламентує
    діяльність здобувачів та керівників практики в період навчального процесу, який
    відбувається в межах навчального закладу.
    Призначення навчальної практики – розкрити здобувачам дійсність і
    перспективи розвитку напряму підготовки, а також підготувати їх до
    наступного опанування дисциплін навчального плану. Навчальна практика – це
    «візитна картка» спеціальності.
    Структура навчальної практики залежить від змісту практичного навчання і повинна забезпечувати цілісну підготовку фахівця до праці.
    Мета навчальної практики – систематизація, закріплення і поглиблення
    теоретичних знань у сфері грошей та кредиту, формування професійних умінь і
    навичок.
  • 2024-05-28 09:53:28 опублік. Вдовенко Лариса Олександрівна

    Фото 23-24.05.2024 р. на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування відбувся попередній захист кваліфікаційних робіт здобувачів першого (бакалаврського) рівня. Студенти 41-ФБС та 42-ФБС групи представили свої доповіді та ілюстративний матеріал по досліджуваній тематиці кваліфікаційної роботи перед НПП кафедри.
    Попередній захист робіт є можливістю підготовки до успішного захисту кваліфікаційних робіт перед Державною екзаменаційною комісією. Бажаємо всім успіхів!
  • 2024-05-12 14:27:41 опублік. Вдовенко Лариса Олександрівна

    Фото 09 травня 2024 р. факультетом обліку, фінансів та аудиту ННІ економіки проведено І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальностей і спеціалізацій: «Фінансова безпека», «Фінансова екосистема», «Фінанси і кредит», «Банківська справа», «Страхування», «Управління фінансово-економічною безпекою», в якому під керівництвом викладачів кафедри фінансів, банківської справи та страхування представили свої наукові роботи здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування».
    На розгляд конкурсної комісії були представлені наукові роботи:
    - за секцією «Фінансова безпека»: «Фінансова безпека суб’єктів господарювання в умовах воєнного стану» автор: Ангеліна Довгалюк, студентка групи 11-ФБС (керівник – к.е.н., доц. Коваль Л. В.):
    - за секцією «Фінансова екосистема»: «Ринок криптовалют: стан, виклики та перспективи розвитку», автор Вікторія Князька, студентка групи 42-ФБС (керівник – к.е.н., доц. Мулик Т. О.); «Сучасні FINTECH напрями в банківському секторі» автор: Даша Дешева, студентка групи 31-ФБС, (керівник – к.е.н., доц. Мулик Т. О.);
    - за секцією «Фінанси і кредит»: «Фінансовий стан підприємства в умовах сучасних викликів та загроз» автор: Вікторія Петрусевич, студентка групи 11-ФБС маг (керівник – д.е.н., проф. Вдовенко Л. О.; «Фінансові аспекти розвитку аграрного сектора економіки в умовах воєнного стану», автор: Ірина Білик, студентка групи 11-ФБС (керівник – д.ф.е., ст. викл. Тітов Д. В.);
    - за секцією «Банківська справа»: «Грошово-кредитна політика України в період дії правового режиму воєнного стану», автор: Софія Габрук, студентка групи 31-ФБС (керівник – к.е.н., доц. Руда О. Л.); «Онлайн-банкінг: тенденції та перспективи розвитку» автор: Катерина Репетій, студентка групи 31-ФБС (керівник – к.е.н., доц. Руда О. Л.);
    - за секцією «Страхування»: «Особливості майнового страхування під час воєнного стану», автор Олена Раїн, студентка групи 31-ФБС (керівник – к.е.н., доц. Марценюк О. В.); «Вплив воєнного стану на тенденції функціонування страхового ринку», автор Катерина Грабівська, студентка групи 21-ФБС (керівник – к.е.н., доц. Марценюк О. В.).
    Більшість із учасників конкурсу є членами наукового гуртка «Клуб фінансиста, банкіра та страховика» кафедри фінансів, банківської справи та страхування. Наукові роботи є пошуковими за характером, спрямовані на вирішення актуальних проблем та висвітлення перспектив подальшого розвитку ринку банківських послуг, ринку цінних паперів, страхового ринку, розвитку криптовалюти в Україні, вдосконалення діяльності бізнесу в умовах сучасних економічних викликів.
    Результатами досліджень здобувачів апробовані на наукових конференціях, в журналах наукових праць ВНАУ, а рекомендовані пропозиції впроваджені у практичну діяльність суб’єктів господарювання, що підтверджується відповідними довідками.
    Голова конкурсної комісії – д. е. н., професор, проректор з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності Інна Гончарук та директор ННІ економіки та управління, д. е. н., професор Наталя Здирко подякували учасникам та керівникам за якісну підготовку наукових робіт, побажали конкурсантам розвитку наукових здібностей, подальших успіхів і нових досягнень.
    Конкурсною комісією визначено нагородити:
    - дипломами I-го ступеня: здобувачів першого (бакалаврського) рівня Вікторію Князьку, Катерину Репетій, Олену Раїн та здобувача другого (магістерського) рівня Вікторію Петрусевич;
    - дипломами IІ-го ступеня здобувачів першого (бакалаврського) рівня Катерину Грабівську, Софію Габрук, Ірину Білик, Дашу Дешеву та Ангеліну Довгалюк.
    Вітаємо наших конкурсантів та бажаємо подальших наукових звершень!
  • 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 . . . 31 

    головна intranet   головна internet