Факультет економіки, інформаційних технологій та сфери обслуговування


  ГОЛОВНА  |   КАФЕДРИ  |   СКЛАД  |   ДОКУМЕНТИ  |   ПРО ФАКУЛЬТЕТ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2024-05-13 14:38:16 опублік. Табенська Оксана Ігорівна

    За сприяння Одеського національного технологічного університету кафедри Готельно-ресторанного бізнесу, доцент к.т.н. Федосова Катерина організувала гостьову лекцію на тему "Національна кухня та ресторанний бізнес Боснії та Герцеговини".
    Спікером заходу є Предраг Тошич, майстер гастрономії та професор практичних кулінарних занять (Професійна Школа Гостинності та Туризму, Баня-Лука). У програмі семінару практичні відео-уроки про основні страви балканського регіону.
    Предраг Тошич є магістром гастрономії та професором практичних кулінарних занять у VOCATIONAL SCHOOL OF CATERING TRADE AND TOURISM в Баня-Луці, Республіка Сербська, Боснія та Герцеговина. Він зарахований на курс доктора філософії в PMF, Університет Нового Саду, і зараз пише свою докторську дисертацію під назвою: «Місцева їжа в центрі уваги працівників гостинності та її значення для розвитку туризму в Республіці Сербській».
    Це інтерактивний майстер-клас пропонує чудову можливість:
    •Розширити ваші гастрономічні знання завдяки ознайомленню з унікальними інгредієнтами, спеціями та методами приготування страв Боснії і Герцеговини.
    •Опанувати мистецтво приготування деяких з найвідоміших страв Боснії та Герцеговини через прямі відеотрансляції та інтерактивні сесії з Предрагом Тошичем.
    •Розширити ваші гастрономічні знання завдяки ознайомленню з унікальними інгредієнтами, спеціями та методами приготування страв Боснії і Герцеговини.
    •Опанувати мистецтво приготування деяких з найвідоміших страв Боснії та Герцеговини через прямі відеотрансляції та інтерактивні сесії з Предрагом Тошичем.
    У заході взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри бізнесу та сфери обслуговування Вінницького національного аграрного університету, зокрема завідувач кафедри к.е.н., доцент Ставська Ю.В., д.е.н., професор Польова О.Л., д.е.н., доцент Головня О.М., к.е.н, доцент Прилуцький А.М., к.е.н., старший викладач Табенська О.І., асистент Захарова Т.В., та здобувачі вищої освіти галузі знань 24 «Сфера обслуговування», спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм і рекреація» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та другого (магістерського) рівня вищої освіти, які мали можливість до власних теоретичних знань з навчальних дисциплін «Кулінарна етнологія», «Організація ресторанного господарства», «Інфраструктура готельного і ресторанного господарства», «Ресторанний креатив» здобути практичні навички ведення ресторанного бізнесу в Боснії та Герцоговині.
  • 2024-05-12 22:23:20 опублік. Табенська Оксана Ігорівна

    Фото У Вінниці 11 травня 2024 року відбувся «Пироговський пікнік», започаткований у 2021 році колективом музею та Вінницькою міською радою. Відвідувачам запропонували благодійні активності, майстер-класи з домедичної допомоги, виставка про військово-польову хірургію, кулінарні майстер-класи, творчі майстерні, арттерапію, фудкорт, ігрову зону тощо.
    А головною темою цьогорічного пікніка стала реабілітація і відновлення через різні форми і практики. Відвідувачі мали змогу поспілкуватися з фахівцями різних закладів та організацій в галузях фізіотерапії та протезування, познайомитися з новітніми методами психологічної та фізичної реабілітації.
    Презентації та дискусії з фахівцями у галузі медицини, психології та фізіотерапії; Майстер-класи в рамках АртКлубу «Твори з BYVI»:
    з виготовлення брошки в техніці сухого валяння (майстриня Олександра Вдовиченко); з петриківського розпису (майстриня Любов Воронецька);
    Презентація проєкту «Незламні і нескорені» від КП «Офіс туризму Вінниці» та інших туристичних практик реабілітації військових.
    Їжа для відновлення: майстер-клас з приготування «дикого» борщу («Вінницька асоціація гостинності “ХлібСіль”» спільно зі Smart cooking club та Вінницьким національним аграрним університетом).
    Їжа для відновлення: майстер-клас з приготування каші «Зозуля» («Вінницька асоціація гостинності “ХлібСіль”» спільно зі Smart cooking club та Вінницьким національним аграрним університетом).
    Їжа для відновлення: майстер-клас з приготування галет із вишнями та трав’яного чаю за рецептами Пирогова («Вінницька асоціація гостинності “ХлібСіль”» спільно зі Smart cooking club та Вінницьким національним аграрним університетом).
    Керівниками майстер-класу були Корчак Марина, співзасновниця ТОВ "Смарт Кукінг Клаб" та Засновик і керівник у ГО "Хліб Сіль" "Вінницька асоціація гостинності" та співзасновник "Гастрогід Вінниччина" Інна Кривешко, а також відомий шеф-кухар Богдан Білокур.
    За кулінарними рецептами дослідниці Подільської кухні Олени Павлової було запропоновано гостям заходу з різних куточків України, спробувати особливості та унікальність Подільської кухні.
    У заході взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри бізнесу та сфери обслуговування Вінницького національного аграрного університету, зокрема завідувач кафедри к.е.н., доцент Ставська Ю.В., д.е.н., професор Польова О.Л., д.е.н., доцент Головня О.М., к.е.н, доцент Прилуцький А.М., к.е.н., старший викладач Табенська О.І., асистент Захарова Т.В., та студенти спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм і рекреація», які мали можливість ознайомитися з особливостями кухонної системи преміум-класу AMC, її конструкцією та тонкощами роботи у різних технологічних режимах та безпосередньо взяти участь в приготуванні страв Подільської кухні.
    У світі, де життя прискорено, здорове харчування стає стратегією для підтримки енергії. Ефективне готування, збереження вітамінів – ключ до цього.
  • 2024-05-08 10:22:57 опублік. Томашук Інна Вікторівна

    Фото Економічна гра – цікаво та корисно! У рамках проведення студентського наукового гуртка «Світ економіки та підприємництва» (керівник, Phd Інна Томашук), студенти ННІ Економіки та підприємництва ВНАУ академічних груп 11 Екон, 41 ЕП, 41 ЕК взяли участь у економічній грі. Такі ігри допомагають студентам зрозуміти та застосувати теоретичні концепції економіки на практиці. Участь у економічних іграх допомагає студентам приймати стратегічні рішення, прогнозувати наслідки своїх дій та розвивати аналітичні навички. Крім того, участь у таких іграх розвиває комунікативні навички студентів та сприяє формуванню командного духу.
    Вирішуючи реальні економічні завдання в ігровій формі, студенти отримують цінний досвід, який допоможе їм у подальшій професійній діяльності.
    Навчання у ВНАУ – цікаве і результативне!
  • 2024-05-08 10:18:17 опублік. Томашук Інна Вікторівна

    Фото Національне виховання є одним із головних пріоритетів, органічною складовою освітнього процесу ВНАУ. Свідомість і культура починаються з шанобливого ставлення кожної людини до свого народу, його історії. 30 квітня 2024 р. студенти факультету економіки, інформаційних технологій та сфери обслуговування ННІ економіки та управління ВНАУ групи 11 Екон. разом із куратором Phd, Інною Томашук відвідали національний музей-садибу видатної історичної постаті, хірурга зі світовим імʼям М.І. Пирогова (1810-1881).
    Студенти поринути в історію життя надзвичайної людини, дізналися багато цікавого про видатного медика, мали можливість насолодитися прогулянкою затишним парком.
    Виховна робота у ВНАУ є складовою формування та реалізації політики забезпечення якості освітньої діяльності, яка забезпечує виховання всебічно розвиненої особистості. Відвідування музеїв, виставок, участь у різноманітних громадських, наукових та культурних заходах сприяють кращому спілкуванню, обміну ідеями і думками серед студентів. Виховні заходи надають можливість студентам навчатися історії, мистецтву, науки та культури через оригінальні артефакти і виставки. Вони допомагають студентам побачити й відчути історичні події, мистецькі твори і наукові концепції в реальному контексті, що поліпшує їх розуміння і сприяє розвитку особистості.
    У ВНАУ створено усі умови для всебічного розвитку студентів!
    Здобувачі освіти ВНАУ є справжніми патріотами України!
    Наближаємо перемогу разом!
  • 2024-05-05 20:15:13 опублік. Табенська Оксана Ігорівна

    2 травня 2024 року завідувач кафедри бізнесу та обслуговування Вінницького національного аграрного університету к.е.н., доцент Ставська Юлія Вацлавівна та здобувачка вищої освіти за спеціальністю «Туризм і рекреація» Барановська Єва взяли участь у Проєкті Erasmus+ INSPIRE «Інноваційна підтримка для сприяння підприємництва біженців у туризмі».
    Барановська Єва навчається у Вінниці, так, як у Харкові, де проживає її сім’я, відбувається загострення безпекової ситуації у зв’язку із повномасштабним вторгненням росії в Україну 24 лютого 2024 року.
    Проєкт спрямований на надання інноваційної підтримки для сприяння підприємництва біженців у сфері туризму. Він відображає важливість спільних зусиль у створенні умов для інтеграції біженців у суспільство та реалізації їхньої підприємницької діяльності через туристичний сектор.
    Метою проєкту є розробка цінних ресурсів для підтримки біженців: створення посібника з найкращими практиками для підприємців у галузі туризму серед біженців, який підтримуватиметься навчальними матеріалами, вебсайтом і мобільним застосунком.
    Завдяки проєкту INSPIRE буде створено пошукову базу даних, що охоплюватиме різноманітні форми підтримки для біженців-підприємців у сфері туризму, включаючи освітні та навчальні матеріали, можливості для мережевої взаємодії та послуги для підтримки бізнесу. Термін виконання проєкту – 2 роки.
    У рамках проєкту буде підготовлено детальний звіт за результатами первинних і вторинних польових досліджень в Ірландії, Бельгії, Хорватії, Туреччині та Україні.
    Буде створено Посібник з ефективної практики для підприємців-біженців, що займаються туризмом. Це буде підтримуватися матеріалами курсу, веб-сайтом та мобільним застосунком. Останнім ресурсом стане публікація доступної для пошуку бази даних про підтримку підприємців з числа біженців, включаючи підтримку в галузі освіти і професійної підготовки, варіанти фінансування, налагодження зв`язків і підтримку бізнесу.
    Результатом проєкту стануть 210 навчених підприємців-біженців у сфері туризму, 300 завантажень Посібника, 300 завантажень мобільного застосунку та реалізація проєкту. Заплановано щонайменше 1000 відвідувань нашого веб-сайту. Проєкт буде розповсюджений у 5 міжнародних бізнесових мережах.
    Ключовим результатом буде те, що ми навчимо біженців основам туристичного бізнесу, надихаючи на успіх.
  • 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 . . . 106 

    головна intranet   головна internet