Факультет економіки, інформаційних технологій та сфери обслуговування


  ГОЛОВНА  |   КАФЕДРИ  |   СКЛАД  |   ДОКУМЕНТИ  |   ПРО ФАКУЛЬТЕТ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2024-10-17 08:25:12 опублік. Томашук Інна Вікторівна

    Фото 25 вересня та 16 жовтня 2024 було проведено кураторські зустрічі групи Екон-21-1. Перший рік навчання на бакалаврському рівні вищої освіти є важливим та складним, проте зустрічі з соціальним психологом, проведення лекційних та практичних занять на високому науково-методичному рівні дозволило досить швидко адаптуватися.
    Досить актуальним є розуміння освітньої складової, налагодження позитивної атмосфери в групі та позитивних результатів навчання. На кураторській годині у вересні було розглянуто питання першої атестації, проблемних питань, підготовки наукових студентських статей у збірник наукових праць. Здобувачі виявили бажання працювати в другому семестрі більш активно для досягнення вищих результатів навчання. На зустрічі у жовтні було проведено анкетування щодо задоволення навчальним процесом, щодо психологічної атмосфери в групі та визначено заходи, які планується провести разом (відвідування музею та кінотеатру). Вцілому зустрічі куратора Ольги Хаєцької та студентів першого курсу спеціальності Економіка пройшли в теплій та дружній атмосфері.
    У ВНАУ створено усі умови для всебічного розвитку особистості!
  • 2024-10-17 08:11:25 опублік. Томашук Інна Вікторівна

    Фото Активна молодь – наше майбутнє й сьогодення!
    16 жовтня 2024 р. відбулось чергове засідання студентського наукового гуртка «Світ економіки та підприємництва», до якого долучились студенти групи 31 ПТБД ННІ економіки та управління ВНАУ - керівник, доцент Інна Томашук.
    У ході зібрання студенти працювали з основними формами бухгалтерської та статистичної звітності реального підприємства, де отримали практичні навики розрахунків економічної ефективності діяльності підприємства. Засідання гуртка проходило на основі роботи 3-х команд студентів, які активно працювали над поставленою задачею. Драйвова атмосфера, жваві обговорення панували у ході зібрання.
    Студентський науковий гурток є важливим інструментом для розвитку наукового потенціалу студентів. Він сприяє розвитку критичного мислення, поглибленню знань у певних наукових сферах, формуванню професійних та комунікативних навичок, що робить його цінним елементом підготовки студентів до успішної кар`єри та майбутніх наукових звершень.
    ВНАУ – лідер аграрної освіти України!
  • 2024-10-15 09:28:40 опублік. Табенська Оксана Ігорівна

    Фото 12 жовтня 2024 року відбулося виїздне засідання студентського наукового Гуртка «Мандрівник» та Гуртка «Готельно-ресторанний бізнес», в якому взяли участь викладачі кафедри бізнесу та сфери обслуговування Вінницького національного аграрного університету, а саме: завідувач кафедри к.е.н., доцент Ставська Ю.В., д.е.н., професор Польова О.Л., к.е.н., доцент Прилуцький А.М., к.е.н., старший викладач Табенська О.І., асистент – представник готельно-ресторанного бізнесу Захарова Т.В. та здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня 1-4 курсів за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм та рекреація» Вінницького національного аграрного університету.
    В умовах сьогодення, необхідно відновлення фізичних та духовних сил, перезавантаження, підвищення продуктивності, синергія, емпатичне спілкування, розвиток проактивних лідерських здібностей. Отже, необхідно визначити основні аспекти поняття “проактивність“. Його значення полягає в тому, що ми – як людські істоти – відповідальні за своє життя.
    Наша поведінка – наслідок наших рішень, а не умов середовища. У наших руках – ініціатива й відповідальність за те, щоб домогтися результату.
    Надзвичайно проактивні люди визнають відповідальність. Вони не перекладають провину за свою поведінку на обставини, середовище, чи його вплив. Їхня поведінка – це продукт свідомого вибору, що ґрунтується на цінностях, а не наслідок умов життя, який базується на почуттях. Уміння підпорядковувати свої імпульси цінностям – ключова особливість проактивної особистості. Проактивних людей ведуть по життєвому шляху цінності – ретельно обмірковані, дібрані, й засвоєні.
    Під час виїздного засідання Гуртків відбулося спілкування наставників зі студентами, визначення основних пріоритетів у навчанні, вихованні, поводженні у соціумі,необхідність бути лідером, проактивною особистістю. Стівен Кові аналізує шість відомих нам парадигм взаємодії, але на особливу увагу заслуговують думки у форматі “виграш/виграш“. “Виграш/виграш“ – це особливий настрій серця й розуму, спрямований на постійний пошук взаємної вигоди у всіх взаємодіях людей.
    Мислення у форматі “виграш/виграш“ – це звичка міжособистісного лідерства. Воно передбачає використання в наших взаєминах з іншими всіх унікальних властивостей людини: самосвідомості, уяви, совісті й незалежної волі. До нього належать взаємне навчання, взаємний вплив і взаємна вигода.
    В комфортній атмосфері паркової зони проводилися творчі конкурси, студенти декламували власні вірші, займалися активними видами спорту, навчалися кулінарним особливостям приготування їжі в умовах походу.
    Були розглянуті десять заповідей-пунктів списку Патнема – рецепт приготування напою, назва якого КоМПоТ (в оригіналі SMaC – Specific, Methodical, Consistent). Абревіатура КоМПоТ означає “конкретність, методичність і послідовність“.
    Солідний рецепт КоМПоТу служить операційним кодом перетворення стратегічних концепцій на реалістичні та життєздатні, набір методів і прийомів, триваліших, ніж звичайні тактичні ходи. Прозорість і чіткість рецепту КоМПоТу допомагає підприємцям орієнтуватися в діловому просторі та підтримувати належний оперативний рівень роботи, особливо в екстремальних умовах.
    Не важливо, відпочиваєш над річкою в Швеції, серед виноградників у Франції, чи просто у своєму садку або в парку поблизу – довколишня природа робить усе простішим. Перебуваючи наодинці з природою. Ми надто захоплюємося розважальною електронікою і трошки відволікаємося від широкого спектра можливостей, які нам щосекунди надає цей світ. Серед природи немає розкошів і надмірностей, але важить гарна компанія та приємна бесіда. Повільні, прості й невибагливі речі швидко налаштовують на хюге. Важливо бути присутнім тут і зараз. Хюге заряджено потужною тенденцією переживати і смакувати нинішню мить.
    Оновлення духовного виміру впроваджує лідерство у ваше життя. Духовне оновлення – це ваше ядро, ваш центр, ваша відданість власній системі цінностей. Це приватна і вкрай важлива сфера життя. Вона живиться з джерел, які надихають, підносять вас і прив’язують до вічних цінностей людства. І в кожної людини свій, дуже особистий спосіб духовного оновлення. Для декого таким джерелом оновлення може стати занурення у величну літературу чи величну музику. Інші – спілкуються з природою. Природа дарує благословення тому, хто в неї поринає з головою. Коли ви залишаєте позаду шум і дисгармонію міста й повністю віддаєтеся гармонії і ритму природи, то повертаєтеся оновленими.
    Вдячні організаторам заходу за можливість краще пізнати мрії, плани на майбутнє, синергію не тільки в навчальній аудиторії, гуртожитку, а й за її межами.
  • 2024-10-10 08:15:39 опублік. Томашук Інна Вікторівна

    Фото Зростаємо разом із ВНАУ!
    8 жовтня 2024 р. студенти групи 21 Екон. ННІ економіки та управління ВНАУ разом із куратором Phd, Інною Томашук організували годину дозвілля за рахунок гри у боулінг.
    Боулінг допомагає розвивати різноманітні навички, такі як концентрація, стратегічне мислення та командна робота. Гра в боулінг слугує відмінним способом зняття стресу і є сучасною культурою розваг.
    Окремі студенти вперше були долучені до цієї гри. Чудовий настрій та атмосфера змагання панували під час гри.
    Активні форми відпочинку сприяють фізичному розвитку та зміцненню здоров`я.
    Залучення до різних видів дозвілля допомагає молоді розвивати важливі життєві навички, такі як планування, управління часом, командна робота та лідерство. Це стає корисним у подальшій професійній діяльності.
    ВНАУ піклується про фізичне та емоційне здоров’я студентів!
    Дякуємо ЗСУ за кожен день!
  • 2024-10-08 06:07:03 опублік. Томашук Інна Вікторівна

    Фото Підготовка висококваліфікованих докторів філософії передбачає закріплення набутих теоретичних знань та вдосконалення педагогічних компетентностей у процесі проходження педагогічної практики безпосередньо у навчальному процесі.
    3 жовтня 2024 р. на розширеному засіданні кафедри економіки та підприємницької діяльності ННІ економіки та управління аспіранти 3-го року навчання зі спеціальності 051 економіка Володимир Лояніч (науковий керівник – доцент Ольга Хаєцька) та Вадим Недоборовський (науковий керівник – професор Андрій Сахно) оприлюднили свої звіти щодо проходження педагогічної практики у ВНАУ.
    Педагогічна практика аспіранта включає розробку, вдосконалення та викладання окремих тем навчальних дисциплін (відповідно до профілю та теми дисертаційної роботи), навчально-методичну роботу, ознайомлення з особливостями й принципами організації навчального та виховного процесів у закладах вищої освіти.
    За результатами обговорення та голосування, педагогічна практика аспірантів пройдена успішно. Бажаємо молодим вченим успіхів на науковій ниві!
  • 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 . . . 114 

    головна intranet   головна internet