Факультет агрономії, садівництва та захисту рослин


  ГОЛОВНА  |   КАФЕДРИ  |   СКЛАД  |   ДОКУМЕНТИ  |   ПРО ФАКУЛЬТЕТ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2024-09-01 11:34:42 опублік. Яковець Людмила Анатоліївна

    Фото З метою підвищення якості освіти 15.04.2024 року для здобувачів вищої освіти 2-го курсу спеціальності 201 Агрономія проведено спільну гостьову лекцію доцентом кафедри ботаніки, генетики та захисту рослин факультету агрономії, садівництва та захисту рослин ННІ агротехнологій та природокористування Вінницького національного університету Олегом Колісником з менеджером з розвитку регіональних продажів у Вінницькій області ТОВ «СУФФЛЕ АГРО УКРАЇНА» Василем Котонієм на тему: Імунітет рослин до інфекційних хвороб. Мета лекції – ознайомлення здобувачів вищої освіти з становленням компанії, ефективним використанням сучасних засобів захисту рослин та імунітетом рослин до інфекційних хвороб. В ході лекції Василь Котоній ознайомив здобувачів вищої освіти з історією розвитку ТОВ «СУФФЛЕ АГРО УКРАЇНА», засобами захисту рослин та надав інформацію щодо найбільш поширених шкодочинних організмів сільськогосподарських культур, поділився досвідом, щодо використання сучасних засобів захисту рослин від збудників хвороб. Здобувачі вищої освіти мали змогу отримати відповіді на питання, які виникали в ході лекції, а також отримали запрошення на проходження виробничої практики. Щиро дякуємо менеджеру з розвитку регіональних продажів у Вінницькій області ТОВ «СУФФЛЕ АГРО УКРАЇНА» Василю Котонію за цікаву та інформативну лекцію.
  • 2024-08-08 07:34:38 опублік. Яковець Людмила Анатоліївна

    Фото Соняшник – за масштабами поширення, універсальністю використання та енергетичною цінністю – найважливіша олійна культура України та Світу. Саме соняшник забезпечує найбільший вихід олії з одиниці площі, виробництво його є рентабельним у всіх зонах вирощування України. Внаслідок тенденції до розширення площ під соняшником в Україні в останні роки зросла інтенсивність наукових досліджень та публікацій щодо вивчення різних технології його вирощування, спрямованих на підвищення продуктивності культури, більшість із яких прямо чи опосередковано можуть бути використані для розробки системи контролю шкідливих організмів. Так, аспірант першого року денної форми навчання зі спеціальності 201 Агрономія Ренський Тарас Олександрович кафедри ботаніки, генетики та захисту рослин (науковий керівник: доцент Ніна Рудська) проводить оцінку фітосанітарного стану популяцій шкідливих організмів, що є основою успішного проведення захисних заходів для цієї культури, яка розвивається та еволюціонує, змінюється від схем хімічних обробок до інтегрованих систем захисту, а останнім часом трансформується в систему управління фітосанітарним станом агроекосистем за темою «Агроекологічне обґрунтування захисту соняшнику від шкідливих організмів в умовах Лісостепу правобережного» в умовах ТОВ НВА «ПЕРЛИНА ПОДІЛЛЯ».
  • 2024-08-07 09:17:35 опублік. Яковець Людмила Анатоліївна

    Фото Студента 2-го курсу навчально-наукового інституту агротехнологій та природокористування ВНАУ Андрія Задніпряка нагороджено дипломом за участь у ІІ Конкурсі стартапів ТНТУ «Ternopil Global Innovation Research» -2024 (науковий керівник – к. с.-г. н., доцент, доцент кафедри ботаніки, генетики та захисту рослин ННІ агротехнологій та природокористування Олег КОЛІСНИК). Конкурс проходив 24-25 квітня 2024 року на базі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, де Андрій ЗАДНІПРЯК разом із командою ВНАУ презентував проєкт «ВЕДЕННЯ ТОЧНОГО ЗЕМЛЕРОБСТВА В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ». Вітаємо переможців конкурсу, бажаємо подальших наукових здобутків!
  • 2024-08-06 07:03:09 опублік. Яковець Людмила Анатоліївна

    Фото Сучасне овочівництво закритого ґрунту – одна з провідних галузей агропромислового комплексу України, яка забезпечує населення овочевою продукцією практично цілий рік та дозволяє отримувати найбільший урожай з одиниці площі. Серед овочевих культур закритого ґрунту в Україні томати займають одне з провідних місць за обсягами вирощування і валовим збором урожаю.Так, аспірант першого року денної форми навчання зі спеціальності 201 Агрономія Гуменюк Олександр Васильович кафедри ботаніки, генетики та захисту рослин (науковий керівник: завідувач кафедри, доцент Павло Вергелес) проводить оцінку формування якісних показників томатів за темою «Вдосконалення системи біологічного захисту томата в умовах захищеного ґрунту Лісостепу правобережного» в умовах ТОВ «ОВОЧЕВИЙ КОМБІНАТ СТАНИШІВКА».
  • 2024-08-05 14:19:20 опублік. Яковець Людмила Анатоліївна

    Фото Кураторська година є важливим чинником проведення інформаційної, адаптаційної, виховної, культурно-просвітницької роботи в академічній групі. Так, з 01.08.2024 р. по 05.08. 2024 р. викладачами кафедри ботаніки, генетики та захисту рослин факультету агрономії, садівництва та захисту рослин ННІ агротехнологій та природокористування було проведено кураторські години серед 2 курсу спеціальності 202 Захист і карантин рослин та 3 курсу спеціальності 201 Агрономія, на яких були розглянуті питання, щодо організації освітнього процесу, а саме: відвідування занять та успішності, дотримання правил етики спілкування та правил поведінки проживання у гуртожитку.
  • 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 . . . 93 

    головна intranet   головна internet