Кафедра Технології розведння, виробництва та переробки продукції дрібних тварин


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2024-05-13 15:24:04 опублік. Морозова Любов Петрівна

    Фото 09 травня 2024 року здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 "Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва" факультету технології виробництва, переробки та робототехніки у тваринництві Вінницького національного аграрного університету студенти на чолі з старшим викладачем кандидатом с.-г. наук Главатчук Вітою Анатоліївною провели виїзне практичне заняття з навчальної дисципліни «Технологія виробництва продукції аквакультури» у сучасному господарстві «Равликова долина» у м. Жмеринка, Вінницька область.
    Здобувачі із спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» ознайомились з сучасними методами вирощування равликів, особливостями їх утримання та переробки.
    Равликівництво є досить новою галуззю в Україні і важливо більше знати про її специфіку та перспективи розвитку.
    Ґрунтовні знання було отримано про особливості біології равликів, відмінності між різними промисловими видами, технологічні процеси отримання ікри, відтворення тощо.
    Відомості про унікальні складові переробки сировини з равликів було закріплено дегустацією.
    Щира подяка власниці Валентині Клецко за змістовну, пізнавальну та смачну екскурсію.
    Кафедра технології розведення, виробництва та переробки продукції дрібних тварин готова до подальшої співпраці та обміну досвідом.
  • 2024-05-13 15:12:14 опублік. Морозова Любов Петрівна

    Фото Викладачі кафедри розведення, виробництва та переробки продукції дрібних тварин кандидат с.-г. наук Главатчук Віта Анатоліївна та кандидат хім. наук Морозова Любов Петрівна успішно пройшли програму міжнародного стажування за темою «Інформаційні технології як інструмент оптимізації викладацької діяльності у сфері аграрних наук та продовольства» в Куявському університеті, м. Влоцлавек, Польща (04 березня – 14 квітня 2024 року) обсягом 180 годин (6 кредитів).
    У програмі стажування розглядались такі питання: загальна класифікація інформаційних технологій, основні принципи використання інформаційних технологій під час викладання аграрних дисциплін, особливості організації викладацької діяльності в умовах використання інформаційних технологій, напрями підвищення інформаційної культури у сфері аграрних наук та продовольства, причини обмеженого використання інформаційних технологій та шляхи їх вирішення.
    За підсумками стажування викладачі Главатчук В.А. та Морозова Л.П. отримали сертифікати про міжнародне стажування та приступили до втілення поставлених цілей.
    Ми вдячні керівництву Вінницького національного аграрного університету та організаторам міжнародного стажування за отриману можливість підвищити свій науково-педагогічний рівень з метою втілення напрацювань у навчальний процес.
  • 2024-04-02 13:53:55 опублік. Огороднічук Галина Михайлівна

    3.04.2024 року на 1 парі об 8-00, в аудиторії 5 (ТПК) відбудеться відкрита лекція д.с.г.н. професора Чудака Р.А. з ОК Фізіологія тварин на тему :Фізіологія дихання для здобувачів 2 курсу 21-Т, 22-Т груп. Запрошуються усі бажаючі.
  • 2024-03-19 16:40:44 опублік. Морозова Любов Петрівна

    4 березня 2024 р. розпочали проходження закордонного міжнародного стажування у Куявському університеті м. Влоцлавек (Республіка Польща) на тему "Інформаційні технології як інструмент оптимізації викладацької діяльності у сфері аграрних наук та продовольства" старші викладачі кафедри технології розведення, виробництва та переробки продукції дрібних тварин к.хім.н. Морозова Л.П. та к.с.-г.н. Главатчук В.А. тривалістю 6 тижнів (04.03-14.04.2024 р.) обсягом 180 год. (6 кредитів). Метою стаування є поглиблення професійних знань щодо здійснення педагогічної практики з використанням інформаційних технологій під час викладання навчальних дисциплін у вищій школі.
  • 2024-03-18 11:14:46 опублік. Огороднічук Галина Михайлівна

    Фото У межах вивчення освітньої компоненти «Біологія продуктивності сільськогосподарських тварин» здобувачам другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» проведена гостьова лекція заступником директора по тваринництву у ПОСП «Нападівське» Володимиром Олександровичем Поліщуком на тему: «Біологія продуктивності сільськогосподарських тварин».
    ПОСП «Нападівське» найкраще підприємство Вінницької області, в якому утримується 3500 голів великої рогатої худоби, у тому числі 1100 дійних корів. Це надсучасне підприємство має статус племзаводу з вирощування української чорно-рябої молочної худоби та племрепродуктора з української червоно-рябої молочної породи.
    Лектором аргументовано висвітлено біологічні особливості молочної худоби, представлено практичні заходи щодо стимуляції молочної продуктивності у тварин за інтенсивного виробництва.
    Зустріч пройшла у дружній теплій атмосфері та була корисною для здобувачів і науково-педагогічних працівників.

  • головна intranet   головна internet