Кафедра Бізнесу та сфери обслуговування


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2024-06-10 22:46:08 опублік. Табенська Оксана Ігорівна

    Фото 10 червня 2024 року викладачі кафедри бізнесу та сфери обслуговування Вінницького національного аграрного університету з метою дослідження діяльності сфери гостинності, налагодження співпраці та отримання практичних навичок для здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм і рекреація» відвідали ресторан грузинської кухні «ВАЛІКО» у самому центрі мікрорайону Вишенька у місті Вінниці.
    Автентичні грузинські страви: хачапурі, хінкалі, шашлик, штовхали та багато іншого. Широкий вибір вин із Грузії. Затишна атмосфера з грузинським колоритом. Жива музика у вихідні та благодійні заходи, а також гастровечері.
    Затишні та комфортні зали, надзвичайно смачні страви, професійність персоналу та атмосфера «ВАЛІКО».
    Отриманий досвід дослідження грузинської кухні використовується під час вивчення наступних дисциплін: «Кулінарна етнологія», «Гастротуризм», «Інфраструктура готельного та ресторанного господарства», «Організація ресторанного господарства» та інших.
  • 2024-06-01 21:54:10 опублік. Табенська Оксана Ігорівна

    Фото 30 травня 2024 року викладачі кафедри бізнесу та сфери обслуговування ВНАУ, зокрема керівник студентського наукового гуртка «Мандрівник», к.е.н., старший викладач Табенська Оксана Ігорівна та здобувачі вищої освіти за спеціальністю 242 «Туризм і рекреація» в межах навчальної практики провели дослідження концепції, мети та напрямів діяльності «Gorgany» магазин туристичного спорядження («Горгани»).
    «Gorgany» – це мережа магазинів туристичного спорядження. Компанія працює на ринку України 19 років і має магазини у різних містах України (у Києві, Львові, Одесі, Житомирі, Вінниці, Тернополі, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях) та інтернет-магазин.
    Головною характеристикою будь-якого спорядження є надійність, а кемпінгового спорядження поготів. Адже від якості вашого спорядження залежить якість мандрів. Технологічні, функціональні, якісні товари для кемпінгу, все для кемпінгу, кемпінгові лампи, стільці для кемпінгу, намети для кемпінгу – це не тільки комфорт, але і безпека.
    Головне призначення туристичного одягу – захист від холоду та негоди. У холодну пору року досвідчений турист дотримується правила «трьох шарів»: термобілизна, утеплений шар, вироби з мембранної тканини. Придбати туристичний одяг – це подбати про комфортність у похідних умовах.
    Які волонтерські проєкти є в туристичному магазині?
    Перше, чим ми почали допомагати армії, - подарункові Сертифікати. У перші тижні війни додали нову опцію: споживачі, які мали сертифікати, могли заповнити форму й задонатити їх на ЗСУ. Кошти йшли у фонд «Повернись живим». Інший спосіб допомоги – фонд спорядження. Зазвичай військовим потрібні рюкзаки, дощовики, ліхтарики, рукавиці, термобілизна. Їх приймають у магазинах і передають армії.
    Студенти мали нагоду ознайомитися з туристичним спорядженням, а також з метою діяльності, основами підготовки команди магазину, участь їх в різноманітних туристичних та благодійних проєктах.
    Отже, навчальна практика є складовою процесу підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 242«Туризм і рекреація» і розглядається як форма адаптації студентів до умов та характеру майбутньої роботи.
    Практичне навчання для здобувачів вищої освіти – найкраща можливість випробувати себе за обраною спеціальністю. Воно спрямоване на закріплення теоретичних знань, отриманих студентами під час навчання, набуття і удосконалення практичних навичок і умінь.
  • 2024-05-29 19:32:38 опублік. Табенська Оксана Ігорівна

    Фото 29 травня 2024 року викладачі кафедри бізнесу та сфери обслуговування Вінницького національного аграрного університету, зокрема керівник студентського наукового гуртка «Мандрівник», к.е.н., старший викладач Табенська Оксана Ігорівна та здобувачі вищої освіти за спеціальністю 242 «Туризм і рекреація» Освітньо-професійної програми «Туризм і рекреація» в межах навчальної практики провели пішохідну екскурсію центром міста Вінниці.
    Під час екскурсії ознайомилися з туристичними родзинками міста, історією та сучасністю. Викладач під час екскурсії використала особистий досвід участі в авторських програмах відомих і досить креативних гідів та гідес Подільського краю, зокрема: Людмили Очеретної, Тетяни Рибак, Оксани Роздорожнюк, Катерини Ружило, Альони Сазонової, Анастасії Стовпець, їх участь у програмах «Нагорні походеньки», «Камон», «Двоколісні хроніки» та інших.
    https://vinnytsia.city/guides/
    Також відбулася важлива зустріч з директором Департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Олександром Вешелені, який повідомив студентам про цікаві ідеї нових туристичних проєктів, які будуть передбачати високу професійну майстерність у сфері туризму, теоретичні знання та практичні навички.
    Отже, навчальна практика є складовою процесу підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 242«Туризм і рекреація» і розглядається як форма адаптації студентів до умов та характеру майбутньої роботи. Практичне навчання для здобувачів вищої освіти – найкраща можливість випробувати себе за обраною спеціальністю. Воно спрямоване на закріплення теоретичних знань, отриманих студентами під час навчання, набуття і удосконалення практичних навичок і умінь.
    Мета навчальної практики: систематизувати, поглибити й закріпити теоретичні знання студентів зі спеціальних дисциплін («Туристичне краєзнавство», «Рекреалогія», «Географія туризму», «Основи туризмознавства»), ознайомити здобувачів вищої освіти з туристичними дестинаціями світу, України, Подільського регіону, оволодіти практичними навичками та уміннями, що пов’язані із організацією і технологією надання послуг на туристичних підприємствах різних форм господарювання.
  • 2024-05-13 14:38:16 опублік. Табенська Оксана Ігорівна

    За сприяння Одеського національного технологічного університету кафедри Готельно-ресторанного бізнесу, доцент к.т.н. Федосова Катерина організувала гостьову лекцію на тему "Національна кухня та ресторанний бізнес Боснії та Герцеговини".
    Спікером заходу є Предраг Тошич, майстер гастрономії та професор практичних кулінарних занять (Професійна Школа Гостинності та Туризму, Баня-Лука). У програмі семінару практичні відео-уроки про основні страви балканського регіону.
    Предраг Тошич є магістром гастрономії та професором практичних кулінарних занять у VOCATIONAL SCHOOL OF CATERING TRADE AND TOURISM в Баня-Луці, Республіка Сербська, Боснія та Герцеговина. Він зарахований на курс доктора філософії в PMF, Університет Нового Саду, і зараз пише свою докторську дисертацію під назвою: «Місцева їжа в центрі уваги працівників гостинності та її значення для розвитку туризму в Республіці Сербській».
    Це інтерактивний майстер-клас пропонує чудову можливість:
    •Розширити ваші гастрономічні знання завдяки ознайомленню з унікальними інгредієнтами, спеціями та методами приготування страв Боснії і Герцеговини.
    •Опанувати мистецтво приготування деяких з найвідоміших страв Боснії та Герцеговини через прямі відеотрансляції та інтерактивні сесії з Предрагом Тошичем.
    •Розширити ваші гастрономічні знання завдяки ознайомленню з унікальними інгредієнтами, спеціями та методами приготування страв Боснії і Герцеговини.
    •Опанувати мистецтво приготування деяких з найвідоміших страв Боснії та Герцеговини через прямі відеотрансляції та інтерактивні сесії з Предрагом Тошичем.
    У заході взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри бізнесу та сфери обслуговування Вінницького національного аграрного університету, зокрема завідувач кафедри к.е.н., доцент Ставська Ю.В., д.е.н., професор Польова О.Л., д.е.н., доцент Головня О.М., к.е.н, доцент Прилуцький А.М., к.е.н., старший викладач Табенська О.І., асистент Захарова Т.В., та здобувачі вищої освіти галузі знань 24 «Сфера обслуговування», спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм і рекреація» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та другого (магістерського) рівня вищої освіти, які мали можливість до власних теоретичних знань з навчальних дисциплін «Кулінарна етнологія», «Організація ресторанного господарства», «Інфраструктура готельного і ресторанного господарства», «Ресторанний креатив» здобути практичні навички ведення ресторанного бізнесу в Боснії та Герцоговині.
  • 2024-05-12 22:23:20 опублік. Табенська Оксана Ігорівна

    Фото У Вінниці 11 травня 2024 року відбувся «Пироговський пікнік», започаткований у 2021 році колективом музею та Вінницькою міською радою. Відвідувачам запропонували благодійні активності, майстер-класи з домедичної допомоги, виставка про військово-польову хірургію, кулінарні майстер-класи, творчі майстерні, арттерапію, фудкорт, ігрову зону тощо.
    А головною темою цьогорічного пікніка стала реабілітація і відновлення через різні форми і практики. Відвідувачі мали змогу поспілкуватися з фахівцями різних закладів та організацій в галузях фізіотерапії та протезування, познайомитися з новітніми методами психологічної та фізичної реабілітації.
    Презентації та дискусії з фахівцями у галузі медицини, психології та фізіотерапії; Майстер-класи в рамках АртКлубу «Твори з BYVI»:
    з виготовлення брошки в техніці сухого валяння (майстриня Олександра Вдовиченко); з петриківського розпису (майстриня Любов Воронецька);
    Презентація проєкту «Незламні і нескорені» від КП «Офіс туризму Вінниці» та інших туристичних практик реабілітації військових.
    Їжа для відновлення: майстер-клас з приготування «дикого» борщу («Вінницька асоціація гостинності “ХлібСіль”» спільно зі Smart cooking club та Вінницьким національним аграрним університетом).
    Їжа для відновлення: майстер-клас з приготування каші «Зозуля» («Вінницька асоціація гостинності “ХлібСіль”» спільно зі Smart cooking club та Вінницьким національним аграрним університетом).
    Їжа для відновлення: майстер-клас з приготування галет із вишнями та трав’яного чаю за рецептами Пирогова («Вінницька асоціація гостинності “ХлібСіль”» спільно зі Smart cooking club та Вінницьким національним аграрним університетом).
    Керівниками майстер-класу були Корчак Марина, співзасновниця ТОВ "Смарт Кукінг Клаб" та Засновик і керівник у ГО "Хліб Сіль" "Вінницька асоціація гостинності" та співзасновник "Гастрогід Вінниччина" Інна Кривешко, а також відомий шеф-кухар Богдан Білокур.
    За кулінарними рецептами дослідниці Подільської кухні Олени Павлової було запропоновано гостям заходу з різних куточків України, спробувати особливості та унікальність Подільської кухні.
    У заході взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри бізнесу та сфери обслуговування Вінницького національного аграрного університету, зокрема завідувач кафедри к.е.н., доцент Ставська Ю.В., д.е.н., професор Польова О.Л., д.е.н., доцент Головня О.М., к.е.н, доцент Прилуцький А.М., к.е.н., старший викладач Табенська О.І., асистент Захарова Т.В., та студенти спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм і рекреація», які мали можливість ознайомитися з особливостями кухонної системи преміум-класу AMC, її конструкцією та тонкощами роботи у різних технологічних режимах та безпосередньо взяти участь в приготуванні страв Подільської кухні.
    У світі, де життя прискорено, здорове харчування стає стратегією для підтримки енергії. Ефективне готування, збереження вітамінів – ключ до цього.

  • головна intranet   головна internet