Кафедра Бізнесу та сфери обслуговування


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2024-05-13 14:38:16 опублік. Табенська Оксана Ігорівна

    За сприяння Одеського національного технологічного університету кафедри Готельно-ресторанного бізнесу, доцент к.т.н. Федосова Катерина організувала гостьову лекцію на тему "Національна кухня та ресторанний бізнес Боснії та Герцеговини".
    Спікером заходу є Предраг Тошич, майстер гастрономії та професор практичних кулінарних занять (Професійна Школа Гостинності та Туризму, Баня-Лука). У програмі семінару практичні відео-уроки про основні страви балканського регіону.
    Предраг Тошич є магістром гастрономії та професором практичних кулінарних занять у VOCATIONAL SCHOOL OF CATERING TRADE AND TOURISM в Баня-Луці, Республіка Сербська, Боснія та Герцеговина. Він зарахований на курс доктора філософії в PMF, Університет Нового Саду, і зараз пише свою докторську дисертацію під назвою: «Місцева їжа в центрі уваги працівників гостинності та її значення для розвитку туризму в Республіці Сербській».
    Це інтерактивний майстер-клас пропонує чудову можливість:
    •Розширити ваші гастрономічні знання завдяки ознайомленню з унікальними інгредієнтами, спеціями та методами приготування страв Боснії і Герцеговини.
    •Опанувати мистецтво приготування деяких з найвідоміших страв Боснії та Герцеговини через прямі відеотрансляції та інтерактивні сесії з Предрагом Тошичем.
    •Розширити ваші гастрономічні знання завдяки ознайомленню з унікальними інгредієнтами, спеціями та методами приготування страв Боснії і Герцеговини.
    •Опанувати мистецтво приготування деяких з найвідоміших страв Боснії та Герцеговини через прямі відеотрансляції та інтерактивні сесії з Предрагом Тошичем.
    У заході взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри бізнесу та сфери обслуговування Вінницького національного аграрного університету, зокрема завідувач кафедри к.е.н., доцент Ставська Ю.В., д.е.н., професор Польова О.Л., д.е.н., доцент Головня О.М., к.е.н, доцент Прилуцький А.М., к.е.н., старший викладач Табенська О.І., асистент Захарова Т.В., та здобувачі вищої освіти галузі знань 24 «Сфера обслуговування», спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм і рекреація» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та другого (магістерського) рівня вищої освіти, які мали можливість до власних теоретичних знань з навчальних дисциплін «Кулінарна етнологія», «Організація ресторанного господарства», «Інфраструктура готельного і ресторанного господарства», «Ресторанний креатив» здобути практичні навички ведення ресторанного бізнесу в Боснії та Герцоговині.
  • 2024-05-12 22:23:20 опублік. Табенська Оксана Ігорівна

    Фото У Вінниці 11 травня 2024 року відбувся «Пироговський пікнік», започаткований у 2021 році колективом музею та Вінницькою міською радою. Відвідувачам запропонували благодійні активності, майстер-класи з домедичної допомоги, виставка про військово-польову хірургію, кулінарні майстер-класи, творчі майстерні, арттерапію, фудкорт, ігрову зону тощо.
    А головною темою цьогорічного пікніка стала реабілітація і відновлення через різні форми і практики. Відвідувачі мали змогу поспілкуватися з фахівцями різних закладів та організацій в галузях фізіотерапії та протезування, познайомитися з новітніми методами психологічної та фізичної реабілітації.
    Презентації та дискусії з фахівцями у галузі медицини, психології та фізіотерапії; Майстер-класи в рамках АртКлубу «Твори з BYVI»:
    з виготовлення брошки в техніці сухого валяння (майстриня Олександра Вдовиченко); з петриківського розпису (майстриня Любов Воронецька);
    Презентація проєкту «Незламні і нескорені» від КП «Офіс туризму Вінниці» та інших туристичних практик реабілітації військових.
    Їжа для відновлення: майстер-клас з приготування «дикого» борщу («Вінницька асоціація гостинності “ХлібСіль”» спільно зі Smart cooking club та Вінницьким національним аграрним університетом).
    Їжа для відновлення: майстер-клас з приготування каші «Зозуля» («Вінницька асоціація гостинності “ХлібСіль”» спільно зі Smart cooking club та Вінницьким національним аграрним університетом).
    Їжа для відновлення: майстер-клас з приготування галет із вишнями та трав’яного чаю за рецептами Пирогова («Вінницька асоціація гостинності “ХлібСіль”» спільно зі Smart cooking club та Вінницьким національним аграрним університетом).
    Керівниками майстер-класу були Корчак Марина, співзасновниця ТОВ "Смарт Кукінг Клаб" та Засновик і керівник у ГО "Хліб Сіль" "Вінницька асоціація гостинності" та співзасновник "Гастрогід Вінниччина" Інна Кривешко, а також відомий шеф-кухар Богдан Білокур.
    За кулінарними рецептами дослідниці Подільської кухні Олени Павлової було запропоновано гостям заходу з різних куточків України, спробувати особливості та унікальність Подільської кухні.
    У заході взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри бізнесу та сфери обслуговування Вінницького національного аграрного університету, зокрема завідувач кафедри к.е.н., доцент Ставська Ю.В., д.е.н., професор Польова О.Л., д.е.н., доцент Головня О.М., к.е.н, доцент Прилуцький А.М., к.е.н., старший викладач Табенська О.І., асистент Захарова Т.В., та студенти спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм і рекреація», які мали можливість ознайомитися з особливостями кухонної системи преміум-класу AMC, її конструкцією та тонкощами роботи у різних технологічних режимах та безпосередньо взяти участь в приготуванні страв Подільської кухні.
    У світі, де життя прискорено, здорове харчування стає стратегією для підтримки енергії. Ефективне готування, збереження вітамінів – ключ до цього.
  • 2024-05-05 20:15:13 опублік. Табенська Оксана Ігорівна

    2 травня 2024 року завідувач кафедри бізнесу та обслуговування Вінницького національного аграрного університету к.е.н., доцент Ставська Юлія Вацлавівна та здобувачка вищої освіти за спеціальністю «Туризм і рекреація» Барановська Єва взяли участь у Проєкті Erasmus+ INSPIRE «Інноваційна підтримка для сприяння підприємництва біженців у туризмі».
    Барановська Єва навчається у Вінниці, так, як у Харкові, де проживає її сім’я, відбувається загострення безпекової ситуації у зв’язку із повномасштабним вторгненням росії в Україну 24 лютого 2024 року.
    Проєкт спрямований на надання інноваційної підтримки для сприяння підприємництва біженців у сфері туризму. Він відображає важливість спільних зусиль у створенні умов для інтеграції біженців у суспільство та реалізації їхньої підприємницької діяльності через туристичний сектор.
    Метою проєкту є розробка цінних ресурсів для підтримки біженців: створення посібника з найкращими практиками для підприємців у галузі туризму серед біженців, який підтримуватиметься навчальними матеріалами, вебсайтом і мобільним застосунком.
    Завдяки проєкту INSPIRE буде створено пошукову базу даних, що охоплюватиме різноманітні форми підтримки для біженців-підприємців у сфері туризму, включаючи освітні та навчальні матеріали, можливості для мережевої взаємодії та послуги для підтримки бізнесу. Термін виконання проєкту – 2 роки.
    У рамках проєкту буде підготовлено детальний звіт за результатами первинних і вторинних польових досліджень в Ірландії, Бельгії, Хорватії, Туреччині та Україні.
    Буде створено Посібник з ефективної практики для підприємців-біженців, що займаються туризмом. Це буде підтримуватися матеріалами курсу, веб-сайтом та мобільним застосунком. Останнім ресурсом стане публікація доступної для пошуку бази даних про підтримку підприємців з числа біженців, включаючи підтримку в галузі освіти і професійної підготовки, варіанти фінансування, налагодження зв`язків і підтримку бізнесу.
    Результатом проєкту стануть 210 навчених підприємців-біженців у сфері туризму, 300 завантажень Посібника, 300 завантажень мобільного застосунку та реалізація проєкту. Заплановано щонайменше 1000 відвідувань нашого веб-сайту. Проєкт буде розповсюджений у 5 міжнародних бізнесових мережах.
    Ключовим результатом буде те, що ми навчимо біженців основам туристичного бізнесу, надихаючи на успіх.
  • 2024-04-29 23:04:10 опублік. Прилуцький Анатолій Михайлович

    Фото Завершиться війна ! Україна відновлюється та знову стає інвестиційно привабливою державою у туристичній сфері!!! А до настання цього моменту потрібно уже мати готовий туристичний продукт, що зацікавить іноземних та національних туристів скористатися ним.
    Саме за мету створити унікальний туристичний продукт ставиться в проекті Громадська Організація «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад «Шляхами Трипільської Праматері».
    Історія Трипілля, що поєднує території 3х держав - України, Молдови та Румунії, має той ресурсний потенціал для розвитку туризму в Україні в військовий та післявійськовий час.
    Учасниками захопливого Хакатону (мозкового штурму, напрацювання нових ідей та проектів) 26-27 квітня 2024 року у м. Умань стали доцент кафедри бізнесу та сфери обслуговування факультету економіки, інформаційних технологій та сфери обслуговування ННІ економіки та управління Прилуцький Анатолій Михайлович та студентки 41 Тур групи Хитрик Софія та Суботіна Анастасія Вінницького національного аграрного університету.
    Проєкт «Міфологізація Трипілля» реалізовує #ФондЦеКрафт у співпраці з #АРРТОТГ та громадами кластеру #ШляхамиТрипільськоїПраматері в рамках перемоги у «Makers Innovation Award». «Makers Innovation Award» організована betterplace lab та Future Challenges у рамках проєкту #TOLOCAR, який фінансується Урядом Німеччини @bmz_bund та реалізується GIZ за підтримки At Stake gGmbH у тісній співпраці з українськими та міжнародними партнерами.
    Хакатон «Міфологізація Трипілля» пройшов з неймовірним запалом та захопленням!!! Умань стала місцем зустрічі різноманітних талантів та експертів, науковців, освітян та студентів, представників територіальних громад з усіх куточків країни, щоб спільно працювати над важливою місією - оживленням культурної спадщини Трипілля.
    Приємно та відповідально було відчувати себе частинкою такого великого і неймовірно цікавого дійства. Протягом двох днів учасники із нашого університету занурювалися у вирішення завдань з «Міфологізації Трипілля», напрацьовано море творчих ідей для створення інноваційних туристичних продуктів з популяризації України як міжнародного туристичного суб’єкта, шукались нові шляхи просування культури Трипілля у сучасний світ.
    Учасники розділилися на групи та під керівництвом фасилітаторів та науковців працювали над концепціями проєктів, розвивали бізнес-моделі та творчі вироби, що могли б привернути увагу до цієї надзвичайної епохи.
    Ми працювали у групі Михайла Відейка. Знайомство з ним – неоціненний подарунок долі. Він один із найвідоміших в Україні дослідників часів Трипілля. А книга з його автографом – буде ще одним спогадом про співпрацю.
    Напрацьована бізнес ідея «Дорожня карта для зелених сільських садиб «Життя по Трипільськи» представниками ВНАУ на другий день була реалізована у проект з подальшою можливістю комерційного використання.
    Одним із найцікавіших моментів було виступлення учасників з презентаціями своїх ідей. За два дні ми почули понад двадцять чотири концепції проєктів, серед яких «Що пили трипільці?», «Трипілля-медіа», «Життя по-трипільськи», «Вишивані семплери», «Солодкі скарби Трипілля», «Позашкілля у Трипілля» та інші. Ці ідеї збирали у своїх основах як історичні, так і сучасні аспекти культури Трипілля, відтворюючи її у новому світлі.
    Синергія усіх прикладених зусиль дозволить нам отримати дійсно вражаючі результати, які збагатять нашу культурну спадщину та залучать нових прихильників до давньої історії України.
    Дякуємо ВНАУ за можливість зростати та розвиватись !!!
  • 2024-04-27 17:34:23 опублік. Табенська Оксана Ігорівна

    Фото 20 квітня 2024 року відбулося виїзне засідання студентського наукового гуртка «Мандрівник» у місті Львові. Здобувачі вищої освіти зі спеціальності «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» з метою здобуття практичних навичок та досвіду проведення екскурсій відвідали туристичні родзинки міста та провели навчальні міні-екскурсії.
    Програма перебування передбачала дослідження: коштовної перлини архітектурного намиста Львова – Будинку вчених; Музею скла; Артцентру «Дзига»; Львівської «Копальні кави»; Музею-аптеки; Італійського дворика; екстер’ієру та репертуару Оперного театру; ресторану української кухні «Борщ»; ресторації-музею «Гасова лямпа»; оглядових майданчиків та інших культових закладів міста.
    Музей скла у Львові – єдина в Україні виставкова та організаційна платформа промоції мистецтва художнього скла. Засновником та ідейним натхненником створення Музею скла у Львові є відомий український художник професор Андрій Бокотей. Відвідувачі музею можуть помилуватися унікальними творами художників-склярів з Австралії, Австрії, Бельгії, Болгарії, Білорусі, Чехії, Естонії, Франції, Японії, Литви, Латвії, Польщі, Іспанії, Словаччини, США, Росії, Фінляндії, Туреччини, Португалії та України.
    Будинок вчених – пам’ятка архітектури необароко, збудована у 1897-1898 рр. як дворянське, графське, народне казино або ж казино Герхарда. Архітекторами цієї будівлі були відомі віденські архітектори Г.Гельмер і Ф.Фельнер, які також проектували Одеський оперний театр. Інтер’єри будівлі вражають скульптурним оздобленням фасадів, вишуканою різьбою по дереву, живописними супрапортами і алебастровим каміном у фойє. Саме тому тут часто знімались фільми, це улюблене місце для фотосесій молодят, крім того тут і сьогодні проводяться бали. Відвідати будинок вчених можна під час екскурсії “Австрійський Львів” або “Сім чудес Львова”.
    У березні 1997 року в колишньому монастирі Домініканів відкрилась галерея сучасного мистецтва “Дзиґа”, яка стала фізичним центром «дзиґівських» ініціатив.
    Одна з її заповідей – креатив. Йдеться про творчу активність насамперед Духу, що за певних умов матеріалізується під брендом “Дзиґи”, а потім, стаючи самодостатнім, відокремлюється від неї. “Але “Дзиґа” – це не кузня кадрів, ” – зауважив Маркіян Іващишин, засновник мистецького об’єднання.
    “Дзиґа” – це епіцентр ідей. Безсумнівно. Це perpetuum mobile витворення нових концепцій, напрямків, стилю, смаку, моди, зрештою. (Якщо колись буде створено машину часу, то цілком ймовірно, що ініціатором стане “Дзиґа”).
    «Львівська копальня кави» - перша в Україні найдовша кав`ярня-книгарня, створена за легендою над кавовою шахтою просто на площі Ринок.
    Відкритий заклад був в 2011 році та належить до мережі концептуальних авторських ресторанів Холдингу емоцій "!FEST".
    Львів давно асоціюють із кавою і саме Львівська копальня кави демонструє і реалізовує легенду власне львівської кави.
    Основа концепції, що кава у Львові - ні що інакше, як корисна копалина, яку видобувають так само, як вугілля чи торф,
    Аптека-музей «Під чорним орлом» - найстаріша з існуючих аптек Львова, перетворена на єдиний в Україні музей, де можна оглянути старовинне аптекарське обладнання і зільники, якими користувалися середньовічні аптекарі.
    В аптеці-музеї, яка, до речі, з 1735 року працює як звичайна аптека, зібрано аптечний посуд і таблеткові машини різних віків, старовинні ваги, траворізки, середньовічні гербарії. Тут Ви можете оглянути стародавні кам’яні ступки, у яких готували мазі або товкли висушені лікарські рослини.
    Італійський дворик - одна з пам’яток Львова, що відноситься до архітектури епохи Відродження. Знаходиться він в одній із найкрасивіших та вкрай романтичних частин Львова.
    Багато екскурсоводів роблячи екскурсії по Львову пропонує завітати сюди. Історія Італійського подвір’я така ж захоплююча і романтична як і сама споруда. Палац був збудований у 1580 році. Його авторами стали архітектори з Італії Петро з Барбони та Павло Римлянин.
    Отже, виїзне засідання студентського наукового гуртка «Мандрівник» у місті Львові сприяло дослідженню та аналізу туристичних родзинок Львова та запровадження інновацій у сфері туризму в майбутній професійній діяльності.

  • головна intranet   головна internet